Unelmasta totta – demografinen projektio

Maahanmuuttoviraston pari viikkoa sitten julkistaman ennusteen mukaan Suomeen tulisi tänä vuonna noin 50 000 turvapaikanhakijaa. Koska elokuun loppuun mennessä oli tullut 7 015 hakijaa ja syyskuussa tuli 10 836, ennuste perustunee yksinkertaisesti arvaukseen, että tulotahti vakiintuisi syyskuun tasolle. Nimittäin 4 * 10 836 + 7 015 = 50 359, ja pieni pyöristys tällaisissa arvioissa on tietysti aina paikallaan.

Katsotaanpa, mitä tämän tulotahdin jatkuminen hieman pidempään tarkoittaisi. 12 * 10 836 = 130 032 tulijaa vuodessa. Tähänastisista tulijoista on ollut miehiä noin 85 %. Ikäjakaumasta en ole tilastoja nähnyt, mutta uutiskuvista silmämääräisesti arvioiden useimmat ovat 20–40-vuotiaita. Oletetaan siis ronskisti ikien jakautuvan tasaisesti välille 20–40. Tällöin meille tulee kussakin ikäluokassa noin 0,85 * 130 032 / 21 = 5263 miestä vuodessa.

Mukana olevat naiset ja lapset lienevät enimmäkseen hieman varttunempien perheenjäseniä, eli useimmat 20–30-vuotiaat ovat naimattomia. Jos tilanne jatkuu nykyisenkaltaisena vaikkapa kuusi vuotta, niin sen jälkeen maahan on kertynyt naimattomia 25–30-vuotiaita miehiä 6 * 5263 = 31 579 kussakin ikäluokassa.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on tällä hetkellä 20–24-vuotiaita miehiä 174 762, naisia 167 324. Ikäluokkien koot ovat siis miehillä keskimäärin 34 952 ja naisilla 33 465.

Laskemalla edeltävät tulokset yhteen päädymmme arvioon, että kuuden vuoden kuluttua Suomessa on nykymenolla 25–30-vuotiaita eli perheenperustamisikäisiä nuoria aikuisia kussakin ikäluokassa noin 33 000 naista ja 66 000 miestä. (Pyöristin lukuja ensi kertaa tässä vaiheessa.)

Siis kaksi kertaa niin paljon miehiä kuin naisia. Jos Suomen väestöpyramidi on nyt vähän kapeatyvinen, niin tämän muuttoaallon jälkeen se vasta vinoutunut onkin. Mitä merkitsee yhteiskunnan vakaudelle, jos puolet avioitumisikäisistä nuorista miehistä jää ilman puolisoa oman tahtonsa vastaisesti?

Yllä olevia lukuja ei tietenkään pidä lukea varsinaisena ennusteena, koska laskelmassa ei ole lainkaan huomioitu esimerkiksi kielteisiä turvapaikkapäätöksiä ja mahdollisia palautuksia eikä hallituksen suunnittelemien etuisuuksien leikkausten vaikutusta Suomen houkuttelevuuteen. Näiden toteutuminen on vielä hämärän peitossa, joten ei niiden vaikutusta tässä vaiheessa voikaan kvantitatiivisesti arvioida. Laskelma kuitenkin havainnollistaa sitä, mihin suuntaan menemme, jos toivotamme kaikki tervetulleiksi.

Lasketaanpa huvin vuoksi vielä vähän pidemmälle. 130 000 tulijaa vuodessa tekee 40 vuodessa 5,2 miljoonaa uutta asukasta tähän maahan. En edelleenkään ottanut huomioon mahdollisia käännytyksiä, mutta enpä laskenut tuohon myöskään perheenyhdistämisiä: ainakin osalla varttuneemmista tulijoista on kotimaassa vaimoja ja lapsia, jotka he varmasti haluavat luokseen. Niin, ja tällä aikavälillä heidän suurempi syntyvyytensäkin alkaa jo jotain vaikuttaa.

40 vuotta ei ole niin mahdottoman pitkä aika. Saatan itsekin olla vielä elossa vuonna 2055, jos hyvin menee. Tämän päivän suomalaiset nuoret aikuiset saavat siis viettää eläkepäivänsä, ja heidän lapsensa puolet elämästään, etnisenä vähemmistönä maassa, jonka valtaväestö koostuu irakilaisista, afgaaneista ja somaleista.

Unelmasta totta.

Ai että uskonko itsekään noihin laskelmiini? No, numerot eivät ole uskon asioita, mutta niiden takana olevat oletukset sopii kyllä kyseenalaistaa. Kuuden vuoden päähän ulottuva laskelmani on kuitenkin mielestäni suuruusluokka-arvioksi tulkittuna täysin realistinen, jos hallitus ei tee jyrkkiä muutoksia Suomen nykyiseen vastaanottopolitiikkaan. Pelkästään Irakin väestönkasvu on lähes miljoona ihmistä vuodessa; maailmasta eivät köyhät tervetulleeksi toivottamalla lopu. En myöskään pidä kovin todennäköisenä, että kaikki Lähi-idän ja Afrikan maat muuttuisivat lähivuosina niin rauhallisiksi ja vauraiksi, ettei ketään enää kiinnostaisi lähteä Eurooppaan parempaa elämää etsimään.

Sen sijaan tuo 40 vuoden laskelmani on kyllä ihan puuta heinää. Siksi en viitsinytkään sitä tuon tarkemmin tehdä. Nimittäin kauan ennen viiden miljoonan maahanmuuttajan rajan ylittymistä yhteiskuntamme vetovoima laskee sellaiselle tasolle, ettei tänne enää kukaan halua muuttaa, vaikka hallitukset eivät tekisi mitään vetovoimatekijöiden karsimiseksi. Itse asiassa kaikkein nopeimmin ja varmimmin juuri siinä tapauksessa.

impivaara
Perussuomalaiset Helsinki

Avaruussään sekatyöläinen. Luonnon, Kalevalan ja suomen kielen ystävä. Ps-pikkupoliitikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu