Tiera Laitinen

Matti hei, nyt kannattaisi hyökätä Ruotsiin!

Vaalirahoituksesta paljastuu toinen toistaan valonarempia yksityiskohtia. Kovimmat korruptiosyytökset kohdistuvat päähallituspuolue Keskustaan. Nettiäänestyksissä vaaditaan hallituksen eroa, ja jopa hallituspuolueiden piiristä kuuluu pohdintoja uusien vaalien tarpeellisuudesta.

Kun sisäpolitiikassa on ongelmia, vallanpitäjien klassinen ratkaisu on kääntää kansan huomio maan rajojen ulkopuolelle. Ulkoinen vihollinen yhdistää kansan johtajansa taakse ja painaa valtakunnan sisäiset pikku kärhämät unohduksiin.

Pääministeri Vanhasen kannattaisi siis pikimmiten aloittaa sota jotakin naapurimaata vastaan. Kun sanomalehtien etusivut täyttyisivät valloitettujen alueiden kartoista ja television uutislähetyksissä suomalaiset tankit vyöryisivät uusiin kaupunkeihin vapautettujen vastaanottajien hurratessa, ketään ei enää kiinnostaisi kaivella jotain Nova Groupin konkurssipesää tai RAY:n rahojen liikkeitä säätiöiden kautta pääministerin vaalikassaan.

Hyökkäyksen kohde on kuitenkin valittava huolellisesti, sillä jos sodassa kävisikin huonosti, vastuullisten pallit alkaisivat heilua entistäkin pahemmin. Mikä naapurimaistamme olisi sopivin? Venäjän armeija on sen verran vahva, että sotaretkestä voisi muodostua haasteellinen. Viro ja Norja kuuluvat Natoon, joten niihin hyökkääminen sisältäisi riskin konfliktin laajentumisesta epätoivottaviin mittoihin. Mutta Ruotsi!

Rakas länsinaapurimme on pulskistunut rauhassa viimeiset kaksisataa vuotta, ja viikinkien raivokas urheus on näinä päivinä muisto vain. Asevelvollisuus lakkautettiin virallisesti tänä vuonna, käytännössä sitä ei ole ollut enää vuosikymmeneen: vain murto-osa ikäluokasta on otettu palvelukseen. Kalustoa on vähennetty, varuskuntia lakkautettu ja kalliolinnoitukset muutettu turistikohteiksi. Ruotsin armeija vastaa kooltaan yhtä isommanpuoleista suomalaista varuskuntaa.

Poikkeuksen Ruotsin sotilaallisen voiman alasajossa muodostavat ilmavoimat, niiden vahvuus on edelleen pari-kolmekertainen Suomeen verrattuna. (Jonkunhan niitä Jas-hävittäjiä pitää ostaa.) Ruotsin lentokoneet on siis eliminoitava yllätysiskuilla heti sodan alussa. Tämä onnistuu esimerkiksi viemällä jokaiselle lentokentälle kassi, jossa lukee "sisältää räjähteitä". Tällöin työsuojeluviranomaiset evakuoivat alueen eivätkä lentäjät pääse koneilleen. Etelä-Ruotsin tukikohtien tuhoamiseen saamme varmasti apua Tanskalta, kun lupaamme heille palkkioksi Skoonen takaisin.

Paitsi että mukava pikku sota kääntäisi kätevästi huomion pois ikävästä vaalirahoituksen vatvonnasta, se ja Ruotsin liittäminen Suomeen ratkaisisivat tukun muitakin ongelmia.

Sodassa tuhoutuu paljon rakennuksia ja muuta omaisuutta. Sodan jälkeen käynnistyvä jälleenrakennus loisi ympäri maata runsaasti uusia työpaikkoja, jotka vilkastuttaisivat elinkeinoelämää ja tuottaisivat muhkeasti verotuloja erityisesti raunioituneimpiin kuntiin. Kunnat siis kilvoittelisivat taistelukentäksi pääsystä kuin vastaanottokeskuksista konsanaan.

Sodan jälkeen voisimme ottaa uuden Suur-Suomen valtionpäämieheksi kuningas Kaarle XVI Kustaan. Se rauhoittaisi kuninkaastaan tykkäävät ruotsalaiset ja saisi heidät uskollisiksi uudelle isänmaalleen. Vielä olennaisempi hyöty olisi Suomen EU-lautasongelman ratkeaminen: ruotsalaiset ovat vieneet kuninkaaltaan kaiken vallan jo aikapäiviä sitten, joten tämä varmaankin tyytyisi edelleen avaamaan maatalousnäyttelyitä ja pääministeri saisi matkustella huippukokouksiin omassa rauhassaan. Ei tarvitsisi enää nysvätä perustuslakia muutaman vuoden välein.

RKP saisi viimein edes yhden järjellisen perusteen pakkoruotsilleen, kun ruotsinkielisen vähemmistömme väestöosuus nousisi kertaheitolla noin 65 %:iin. Silloin... hmm. 65 % äänioikeutetuista mahdollisia RKP:n äänestäjiä? Tuota, kuule Matti. Mitä jos unohdetaankin koko juttu. Yritetään kestää tämä kohu ihan vaikenemalla vain. Eikä luoda kansalaisille sellaista illuusiota, että he voisivat ilmaista mielipiteensä vaaleissa äänestämällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä
Teollinen tampio (nimimerkki)

Arto(?) Paasilinna on kirjoittanut aiheesta kirjan jo 70-luvun alussa: Operaatio Finlandia - Suomen ja Ruotsin kesäsota 1971 :)

joopajoo (nimimerkki)

Kokoomuslaista logiikkaa:

Eilen Sasin mielestä ei syytä hallituksen eroon, koska muka vain pieni osa kansanedustajista ryvettynyt.

Tänään ILtalehden mukaan Katainen sitä mieltä, että "kaikki puolueet ja suuri osa niiden ehdokkaista ovat osittain toimineet väärin".

Ota näistä luikureista enää selvää.

klerk (nimimerkki)

Ruotsiin olisi pitänyt hyökätä aikaa sitten. Tosin ei se nytkään ole myöhäistä. Siinä vaiheessa, kun radio- ja televisioasemat olisi vallattu ja ruotsalais "sotilaat" asettelesivat hiusverkkojaan, olisi strategiset alueet vallattu. Ruotsalaisista tulisi hyviä kyökkipiikoja ja tehdastyöläisiä.

Kannatan.

M-T Heikka

Minä lähestn aihetta heimolähtökohdista, kuten yleensä :)

Eli serkku"poikani" (hän oli minua 40 vuotta vanhempi) ihmetteli useinkin sitä (aivan aidosti), että miksi ihmeessä Suomi ei lähtenyt tekemään Suur-Suomea länteen päin. Hänen mielestään Pohjois-Ruotsissa kun olisi ollut ne suuret malmivarat. Seutuhan oli vanhaa suomalaisaluettakin, kuten idässäkin oli laita. Sitten hän pohti sitä, että mikä vastus olisi ruotsalaisista sodassa ollut. Hän mietiskeli, että ovathan ne ruotsalaiset kyllä urheilussa ihan miehiäkin.

Niin että on sitä ennenkin ajateltu, Ruotsin valtaamista.

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

Ruotsin lentokoneet on siis eliminoitava yllätysiskuilla heti sodan alussa. Tämä onnistuu esimerkiksi viemällä jokaiselle lentokentälle kassi, jossa lukee ”sisältää räjähteitä”.

Nauratti oikein ääneen :D

JoukoA (nimimerkki)

Siinä todellinen ratkaisu - hiukan pidemmälle katsoen:

Turpiinhan sieltä tulisi - Tukholman saaristoon asemasotaan juuttuisimme. Tappion voi sitten kyllä kääntää voitoksi. Kun peräydymme Vantaanjoki, Päijänne, Lieksa -linjan itäpuolelle niin Kustaa sanoisi stoppa här - tarvitaan
se puskuri sittenkin.

Sotakorvaukset pelastaisivat kansan työttömyydeltä paremmin kuin Verkkosukka - iso- ja pikkupaavo ikinä päiväunelmissaan. Jyskässä koottaisi niitä Jasseja ja Valkon telakalla huvipursia. Vuosaaressa kelluvia ohjuslavetteja ruotsalaisten avaruusalusten lähettämiseen.

Opittaisi taas painamaan hommia niska limassa ja insinöörit pääsisivät alojensa tietotaidon huipulle. Ihan oikein meille.

Käyttäjän impivaara kuva
Tiera Laitinen

#7: Parhaat vitsit saa aina todellisista uutisista kopioimalla. Ei niitä voi keksiä.

JH (nimimerkki)

Puheita on pidetty ihan riittävästi, ihmisten täytyy lähteä kadulle osoittamaan mieltään, muuten mikään ei tule muuttumaan.

Tänään 18.00 Eduskuntalon edessä kynttilämielenosoitus ja lisää tulossa.

OlliMolli (nimimerkki)

Ehdotan kuitenkin että valtaamme Yhdistyneet Amariemiraatit sekä Qatarin. Siellä on lämmin ja öljyä ja kaasua. Niillä on laiskat armeijat.

Voimme sitten tehdä väestönvaihdon: lähettää sieltä kaikki tänne ja täälta kaikki sinne. 5 miljoonaa jäyhää suomalaista sitten pikkuhiljaa rauhoittaisi koko alueen.

imakokonsultti (nimimerkki)

Annetaan Matille eroamiseen moraalista selkärankaa:

http://www.adressit.com/uusieduskunta

Toimituksen poiminnat