Tiera Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-pakolaispolitiikka

Mount Suvaitsevaisuus räjähtänyt SDP silmille?

Elämme ihmeellisiä aikoja. Niin ihmeellisiä, että demarien silmät alkavat aueta.

Tanskan sosiaalidemokraatit vaativat, että maan rajoille pakolaiset siirretään välittömästi erikoisleireille odottamaan turvapaikkahakemusta. Tanskan sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajan Mette Fredriksenin mukaan ”Eurooppaan on tullut enemmän turvapaikanhakijoita kuin mitä Eurooppa kestää. Suurinta osaa maailman pakolaisia ei auteta ollenkaan. Koko turvapaikkasysteemi on nykyisellään katastrofi.”

Yhdysvallat on lähes yhtä vaarallinen kuin Somalia

Törmäsin aamulla Wikipedian sivuille, joissa oli lueteltu maakohtaiset murhat / 100.000 henkilöä / v. Pistin taulukon järjestykseen ja totesin, että todennäköisyys tulla murhatuksi Yhdysvalloissa on lähes yhtä suuri kuin Somaliassa ja Suomen verran pienempi kuin Afghanistanissa. Muutamia poimintoja:

Norja 0,56, Tanska 0,99, Ruotsi 1,15, Suomi 1,60, USA 4,88 och Somalia 5,56. Afghanistan 6,55.

Pitäisikö Yhdysvallat luokitella vaaralliseksi maaksi ja automaattisesti myöntää sen maan kansalaisille turvapaikka Eurooppaan?

Kokoomus - Suomen pakko-uudelleenasuttaja?

Tämän lauantain iltapäivällä radion kuuntelijoille tarjottiin ihmeellinen lause. Piti oikein höristää korvia.

Sisäministeri Paula Risikkoa totesi Yle1 uutisissa seuraavaa: sääntöjä ei ole ja jotkut eivät noudata niitä!

Asia liittyy siihen, että Tallinnassa pidettiin torstaina EU:n sisäasiainministerien kokous, joka epäonnistui. Useat Itä-Euroopan maat eivät halua ottaa Italiaan tulleita maahantulijoita virallisiksi pakolaisiksi. Unkarin, Puolan ja Viron kanta on se, että tulijat voidaan palauttaa lähtömaahan.

Husun yritys puhkaista kuplia?

 

Tässä vastine Husun kirjoitukselle, joka käsitteli maahanmuuttajien muodustamia ryhmäkuplia ja miten niitä voidan puhkaista kenties. 

(Minä kirjoitin ryhmäkäyttämytymisestä behavoristisena ilmiönä vuosia sitten omassa blogissa. Siitä tästä on oieastaan kyse, kun ryhmä on saavuttanut kriittisen massan.)

Vastine kansanedustaja Kärnälle

syytit minua uusimpaan blogitekstiini jättämässäsi kommentissasi tahallisesta sanomistesi väärinymmärtämisestä ja poliittisten irtopisteiden keruusta vaaleja silmälläpitäen. Valitettavasti juuri ulostulosi kaltaiset, halvat ja heikoimmassa asemassa oleviin ihmisryhmiin kohdistuvat tölväisyt ovat mielestäni sitä äänestäjien populistista kalastelua mauttomimmillaan.

Pakolaisaalto itärajalta

Putinin ystävät ovat viime aikoina moitiskelleet Suomen viranomaisia että nämä tahallaan ovat päästäneet itärajan takaa tulleita ns. pakolaisia Suomeen. Heiltä on tullutkin hyviä neuvoja ja toimintamalleja joita olisi hyvä noudattaa.

Kuvitellaanpa tilanne Niiralan raja-asemalla eräänä aamuna:

EU:n pakkokiintiöt tulossa pakolla ja nopeasti

Euroopan komissio suunnittelee keskitettyä turvapaikkakeskusta. Keskuksen päättämät ja hyväksymät turvapaikanhakijat siirrettäisiin jäsenmaiden hoidettaviksi.

Ihmisoikeudet pakolaissovun hintana - ajatuksia Turkin pääministerin vierailusta

Kun Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu saapuu tänään Suomeen, minun mielessäni on se puolitoista vuotta, kun en uskaltanut käydä Turkissa. Kaikki liittyi kesän 2013 tapahtumiin. Silloin Turkissa levisivät koko ajan itsevaltaisemmaksi käyvää hallitusta vastustaneet Gezi-mielenosoitukset. Minulla oli vahva halu osoittaa sympatiaa näille rohkeille nuorille, jotka vaativat demokraattisempaa ja vapaampaa Turkkia. Olin mukana ystävieni kanssa Helsingissä järjestetyissä tukimielenosoituksissa.

Pakolaistilanne hävittää eurooppalaisuuden?

Pakolaistilanne, kriisi on johtamassa inhimilliseen katastrofiin ja eurooppalaisuuden tappioon. Tilanne ennen kaikkea Syyriassa on viime kuukausina kärjistynyt. Turkki on siirtynyt Syyrian vastaisella rajalla kovien keinojen käyttöön pakolaisten tulon hillitsemiseksi. Turkissa olevien pakolaisten tilanne on pahentunut käteisvarojen loppuessa ja uusien pakolaisten pyrkiessä entisten lisäksi maahan. Pakolaisia on hakeutunut Kreikkaan ja he ovat maksaneet matkasta salakuljettajille suuria summia. Sieltä he eivät pääse eteenpäin Balkanin maiden suljettua rajansa.

Kirje Paaville ja muille "käskyn" noudattajille!

Kirje Paaville ja muille käskyn noudattajille!

Kilpajuoksu käskyn, ”lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi”, noudattajien ja erilaisten tulkitsijoiden kesken, on saanut universumin tomuhiukkasen maan kaoottiseen tilaan. Ylikansoituksen aikaansaama sietämätön paine purkautuu sotina ja pakolaisvirtoina ”naiivien” säännösten alueille, missä on vielä tilaa ja lisääntyminen tehty houkuttavaksi, mutta elinolosuhteet ovat karut. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä