Tiera Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Helle

Miksi nyt on niin kuuma?

Suomessa on luvassa varsin lämmintä ilmaa huomenna tiistaina. Koko maahan on annettu varoitus erittäin tukalasta helteestä. Ei kiva, ei ole ei - ainakaan minun mielestäni. Olisi mukavaa kun lämpötila olisi tuossa kahdenkymmenen asteen nurkilla.

Karavanisti, veneilijä, tarkkailija, näkijä muistelee

Olen eläessäni kokeillut moottoriveneilyä ja asuntoautoilua. Moottoriveneily oli hemmetin kallista. Piti ensin päästä SMK:n (Suomen moottoriveneklubin) jäseneksi Tervasaaren penkereelle. Piti olla kaksi suosittelijaa. Toisen sain perustajajäsenestä Oleg Fabergestä ja toisen nopea-autoilija Timo Mäkisestä. Sitten piti ostaa kallis talvitelakkapaikka Vanhankaupungin ja Vantaajoen kulmasta.

 

Kuka enää kelpaa jäävittömäksi?

Valtakunnansovittelija Minna Helteen uudesta työpaikasta Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajana seurannut hulabaloo pani miettimään jäävittömyyden, puolueettomuuden ja luottamuksen olemusta. Onko niitä koskevien vaatimusten suhteen ehkä menty niin pitkälle, että lapsi on mennyt pesuveden mukana eli alun pitäen hyvästä periaatteesta onkin tullut välikappale yhä likaisempia muotoja saavassa poliittisessa taistelussa?

Rikosaallot seuraavat lämpöaaltoja

”Helle saa ihmiset hikeentymään”

Sääolosuhteilla on vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen.  Useissa eri tutkimuksissa on löydetty positiivinen korrelaatio lämmön ja väkivaltarikosten välillä. Kun ilmat lämpenevä, niin aggressiivisuus kasvaa ja myös rikollisuus lisääntyy.

Pakkanen paras poliisi (?)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä