*

Tiera Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kallis ruoka

Ruokakauppa on voimiensa tunnossa, muu ketju heikompi kuin koskaan.

"On absurdi väite, että kaupan pitäisi maksaa tuottajalle isompi osuus ruuan hinnasta. Olen toiminut 20 vuotta kaupan yrityksissä, eikä vastaani ole tullut yhtään tuottajaa tai tilinumeroa, jolle olisi voinut maksaa vähän enemmän"

Seitsemän kuolemansyntiä työelämässä - ylensyönti

Ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo

Ylensyönti minun käsittelemänäni on aihe, josta joku saattaa ajatella, että mitä tuollainen kukkakeppi siitä tietää? No enpä juuri mitään. Olen tällä blogi-sarjallani ärsyttänyt lukuisia ihmisiä ja varmaan joku odottaa, että alkaisin suomia tanakampia tovereitani heidän ruokailutottumuksistaan. En ala. Tällä kertaa keskityn vain omaan selkärangattomuuteeni.

 

Vihreiden perustulolaskelma ei riitä

Kirjoitin viime vaaleissa blogikirjoituksen, jossa esitin, että opiskelijaruoka olisi saatava ilmaiseksi tai ainakin opiskelijalle olisi turvattava halpa ja monipuolinen ruoka. Tärkeitä syitä tuolloin oli opiskelijan surkea taloudellinen asema yhteiskunnassa. Nyt opiskelijoiden opiskelurauhan leikkaamista halutaan viedä entistä pidemmälle - ja trendi on jatkuva.

Syömällä hyvinvointia köyhille - auttamisen dilemma!

En ole ruotsalaisen ruuan ystävä enempää kuin suomalaisenkaan. Molemmat maistuvat, kun on nälkä.

Ruokakutsuille useimmiten nälkä on keinotekoinen syy. Nälkää ei ole ja nälällä saatetaan muistaa huonompiosaisia. Syömällä hyvin, autamme. Eller, hur?

Kauniisti katetut pöydät, runsas tarjonta eri tavoin toteutettuina kaloina, lihoina, meren antimina. Pöytiin kutsuttuina, arvovieraat, raharikkaat, elämässä pärjänneet. Hyvä, että muistetaan. Vai, onko sittenkään.

Kauppa se on mikä köyhdyttää

Paljon on puhuttu siitä että Suomalaisilta loppuu ostovoima, onkohan kukaan laskenut miten paljon S-ryhmän ja K-kaupan lähes täydellinen monopoli hinnoittelussa ja sen seurauksena aivan käsittämätön kilpavarustelu markettien koossa on syönyt tavallisen duunarin lompakkoa?
 

“Hyvän ruoan” hinta alas

Lily-blogimaailmassa on noussut myrsky siitä, saako jokainen syödä, mitä haluaa. Ravintosuositusasioita on pohdittu täällä Uuden Suomen blogeissakin.

 

Kuluttajalle asetetaan jatkuvasti paineita omista valinnoistaan. Pitäisi syödä:

Duapolin palautuspullohuijaus

Kun bonususkollinen ja ruuan ylikorkean hinnan takuumies, Sami Suomalainen ostaa virvoitusjuomaa niin hän maksaa juomastaan täyden hinnan ja saa täyden bonuksen. Tämä siis, mikäli Sami muistaa ostaa juomansa rakkaasta lähiprismasta tai citymarketistaan. Tai näiden supermarkettien kalliimmista pikkuveliliikkeistä joihin hakeudutaan keskittämisen ilosta kuin kärpänen hunajakakkuun.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä