*

Tiera Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Rajat

Aita ohjaa, muuri jakaa

Meksikon rajalle Trump aikoo rakentaa muurin, ei aitaa. Mikä näiden ero on? Minä määrittelen muurin ja aidan eron seuraavasti: aita ohjaa ihmisten kulkua, muurin tarkoitus on jakaa kansoja. Omakotitalon tontin ympärillä oleva pensas- tai lauta-aita ohjaa ihmisten kulkua siten, ettei tontille kuljeta ihan mistä sattuu, vaan kuljetaan portista. Rakennustyömaan ympärille kyhätty siirrettävä aita ohjaa ihmisiä kulkemaan toisella puolella katua tai muulla tavoin kiertämään työmaan, jossa voisi olla vaarallista sivullisten kulkea.

Ei armoa terroristeille

Taas viattomat ihmiset saivat kuolla terroristien käsissä. Ensiksi Ankarassa terroristi ampui Venäjän suurlähettilään ja Saksassa terroristi ajoi kuorma-autolla Berliinin joulutorille. Tätä kirjoittaessani kuolleita on Saksassa 12 ja loukkaantuneita useita kymmeniä.

Rajaton arkkipiispamme

Piispa Mäkisen kristinuskonto ei anna perusteita rajojen sulkemiselle.  Piispa Mäkisen kirkko on ilmeisesti alkanut pitää kirkkonsa ja kirkolliset toimitilansa lukitsemattomina, meidän kaikkien vapaasti tulla ja mennä.

Mäkisen kanssa olen samaa mieltä, että kirkko ei ole valtion kirkko.  Kirkko siis kolehdinkannollaan eläköön ja toimeen tulkoon.

Euroopan 6000 vuoden geopolitiikka 3:ssa minuutissa

Löysin kiinnostavan yhteenvedon Euroopan alati muuttuvista rajoista kuuden vuosituhannen ajalta (vuodelta 2013). Kunniaa tekijälle, joka ilmoittaa: "History of Europe - 6013 years in 3 minutesFinally! Enjoy! And before you comment, yes, I know that Austria wasn't part of the Warsaw pact during the cold war" (ennen sanottiin haitarisoittajistakin, ettei ole hyvä soittaja ellei ole "pientä heittoa"):

https://

Rajat kiinni Suomessa!

Ehdotan varovasti, että sulkisimme maamme rajat, jotta monikulttuurisuus ei saisi edes jalansijaa täällä. Lisäperustelut linkistä.

 

bit.ly/ihmeita2015

 

 

Euroopan suuret linjat ja rajojen paluu

Pariisin satiirinestohyökkäyksestä pitkiin piuhoihin * Maailmojen sota ja historian pitkän linjat Pariisin satiirinestohyökkäys ja muut terroriteot ovat sähköistäneet maailman. Maailma on verkko, ja verkko, johon on kytketty sähkövirta päälle, on aina vaarallinen. ... jatkuu Kommenttiosastossa aiemmin kerrotusta syystä...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä