Tiera Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Rappio

Lukkoistuminen

Olen huomannut, että Oulussa suurimmassa osassa kerrostalo- ja rivitaloyhtiöitä on nykyään jätekatos lukkojen takana. Tässä on tapahtunut jälleen uusi lukkoistumisen aalto. Ei tarvitse mennä ajassa taaksepäin kuin 10 vuotta, kun lukittu jätekatos oli vielä täälläpäin harvinainen näky. Postilaatikkojen lukkoistuminen oli edellinen aalto. Kerrostalojen pääoven/rappukäytävän oven lukitseminen (ja ovipuhelimet) on yksi aalto. Polkupyörän lukitseminen on nykyään välttämätöntä, sekin yksi aalto. Oulun kerrostalolähiöissä ei uskalla enää jättää ovea auki vartioimatta, kun käy viemässä roskat.

Mistä oikeiston ylivoima kertoo?

Se kertoo siitä, että vallan tasapaino on todella huonossa jamassa, vallan pitkäaikaisesta väärinkäytöstä ja vastavoiman puutteesta, joka kertoo yhteiskunnan nykyisestä ja tulevasta rappiosta.
 

Uusliberalismi on johtanut demokratian rappioon

Donald Trump on näyttänyt kuinka valtaa käytetään häikäilemättömästi. Viimeisin esimerkki ovat keskustelut, joita hän kävi nyt jo erotetun FBI-johtajan kanssa kun tämä oli vielä virassaan. Trump vaati FBI-johtajalta lojaalisuutta ja vihjaili potkuilla kun taas FBI-johtaja yritti kertoa miksi demokratiassa poliisin ja presidentin tulisi olla toisistaan riippumattomia.

Vihervasemmistolaisen vaikutuksen moninainen kuva

Vihreä luonto

Vihreiden polittiset painotukset ovat olleet jo pitkään muualla kuin luonnossa. Samoin arvomaailma ja tarkoitusperät voivat yllättää sellaisen, joka pitää Vihreitä vain luontopuolueena tutustumatta lähemmin. Tuosta kirjoitin jo aiemmin:

 

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211053-%E2%80%9Dviimeisin-taisto%E2%80%9D-vihreissa-sosialismia-ja-aivopesua

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä