Tiera Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Takinkääntäjät

PS ja epätoivo – Poliittisista änkyttäjistäkö pelastus?

Keskustan Juha Sipilän kokoamaan hallituspohjaan osallistuminen on tiennyt Perussuomalaisille nopeaa alamäkeä. Tämä on ilmennyt selkeänä trendinä puolueiden kannatusmittauksissa. Poliittisen epätoivon ilmapiiri on vallannut puolueen, mikä ilmenee kaikenlaisena populistisena poukkoiluna, joka on omiaan aiheuttamaan ainakin näennäistä hallitusrivien rakoilua. Pääministeri Sipilä joutui korjaamaan puolueen puheenjohtajaehdokas Sampi Terhon Eurooppa-ministerinimityksen johdosta antamia lausuntoja, jotka olivat omiaan herättämään kysymysmerkkejä hallituksen harjoittamasta Eurooppa-politiikasta.

Takit kääntyilevät ja napit lentelee

Vaalit on tulossa ja puolueet kääntelevät takkejaan ja sovittelevat niitä jopa toistensa päälle. Kuka oli luvannut eduskuntavaaleissa ja mitä ja kenelle? Takki kääntyilee nyt ennen kunnallisvaaleja, mutta vielä enemmän vaalien jälkeen.

Perussuomalaisille ei löytynyt tarpeeksi suurta nuttua vaihdossa, joten päättivät lähteä ovet paukkuen  kuunarijahtiin peruen ennen tekemiään lupauksiaan veneiden verotuksesta. Apua takkiongelmaan löytyi moottoripyöräverosta, josta ei oltu koskaan kuultukaan.

Roppakaupalla kokemusta

 

Julkaistu myös Turun Sanomissa 13.9.2016

 

TS uutisoi muutama aika sitten, että Turun valtuustosta poistuu roppakaupalla kokemusta ensi vaaleissa, kun vanhoja jää pois vaaleista. Sanoisin tähän, että antaa mennä vaan. Kyllä kokemus säilyy vahvassa virkamieskunnassa, joka asioista tuntuu päättävän. 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä