Tiera Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Alexander Stubb

Alexander Stubb noteerataan jatkuvasti ulkomaisessa mediassa

Alexander Stubb noteerataan jatkuvasti ulkomaisessa mediassa (CNN, BBC, FT jne).

Brittiläinen  The Guardian on haastatellut Alexander Stubbia muutama päivä sitten  UK:n brexitin ym. tiimoilta. Tuossa haastattelussa Stubb muuten sanoo, että UK:n EU-ero  on yhdistänyt EU:ta yllättävällä tavalla.

Stubb Euroopan johtoon?

"Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubbin ja EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen nimet pyörivät EPP:n kärkiehdokasgallupeiden huipulla," kirjoittaa Verkkouutiset tänään. Kun Euroopan parlamentti pitää kiinni oikeudestaan nimetä komission puheenjohtaja, on hyvin todennäköistä, että EPP-ryhmän kärkiehdokas nimitetään tuohon postiin. Keskustaoikeistolainen EPP-ryhmä on Euroopan parlamentin suurin ryhmä.

Suomen historian toiseksi huonoin hallitus terminaalivaiheessa

Historia toistaa itseään. Vuonna 2014 Stubbin hallitus oli terminaalivaiheessa. Kokoomus ja SDP riitelivät ramakasti toisensa kanssa eivät edes salanneet julkisuudessa sitä, että sukset olivat ristissä. Lopuksi hallitus toimi rosvokopla-periaatteella; jokainen hallinnonala toimi itsekseen ja yksikseen.

Pääministerin työ on raskasta

Tämän päivän hesarissa oli hyvä juttu pääministerin paineista ja pääministerin ajankäytöstä.

Valitettavasti tämä juttu on vain tilaajille.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005462972.html

 

Kyseisessä artikkelissa oli haastateltu kuutta viimeaikaista pääministeriä ja kyseltiin heidän mielipiteitään pääministerin toimen arvostuksesta ja elämästä korkeimmassa päättävässä asemassa. Ainoastaan Paavo Lipponen ei antanut haastattelua.

Milloin totuudesta tuli valhe

Trump piti 18.2.2017 lauantaina puheen joka koski maahanmuuttajia ja Ruotsia, faktat hän oli saanut, edellisiltana Fox Newsiltä jotka koskivat kyseistä aihetta. Suurelta osin suvaitsevaisto sekä mediakenttä otti Trumpin lausunnon tyrmistyneinä vastaan. Euroopan lehdistöstä valtaosa syytti Trumpia valehtelusta sekä rummutti yhteistuumin, että Ruotsissa on kaikki hyvin. Ruotsin entinen pääministerikin Carl Bildtkin antoi viestissään ymmärtää, että Trump on väittänyt terrori iskun tapahtuneen Ruotsissa sekä totesi, että mitäköhän Trump on poltellut.

Stubb jatkaa pinnailuaan - "Veloitus sivutyöstä jopa 9300 euroa tunnilta"

Suomen Kuvalehti uutisoi eilen kansanedustaja Alexander Stubbin (kok.) uudesta liikeideasta. Stubbin kerrotaan tuotteistaneen heleän ja positiivisen puheensa. Lehden saamien tietojen mukaan entinen ministeri pyytää puolen tunnin puheenvuorostaan jopa 9 300 euroa. Hintaan sisältyy vähintään edelläkin mainittu puolen tunnin puheenvuoro ja yhtä pitkä keskustelu samaisesta aiheesta.

Alex, Xi ja Donald

Kiinalaisen kuukalenterin mukaan apinan vuosi vaihtui eilen kukon vuoteen. Se tarkoittaa, että Kiinan taival kohti maailmanherruutta on kukonaskelen verran lähempänä.

Myös Alexander Stubb oli kaivanut tinat esiin ja alkanut ennustaa ”jättimäistä suunnanmuutosta”. Hänen viimeisimmän bloginsa otsikko kuuluu ”Näkemiin Yhdysvallat, tervetuloa Kiina”. Blogi on herättänyt hilpeyttä somessa ja nyt irvaillaan sille, kuinka Alex kumartaa kommunisteille.

Muitakin poissaoloja, Alexander Stubb

Kansanedustaja Alexander Stubb (kok.) on viettänyt tänä syksynä huomattavan paljon aikaa maailmalla. Entinen moninkertainen ministeri on osallistunut 17:ään eduskunnan täysistuntoon 32:sta, hänen poissaoloistaan raportoineessa Uuden Suomen uutisjutussa sanottiin keskiviikkona.

Eduskunnasta pinnaava Stubb on huono häviäjä

Kesällä valtiovarainministerin paikalta väistynyttä Alexander Stubbia (kok.) ei ole paljoa sen koommin näkynyt. Kuten tuoreeltaan silloin ounastelinkin, rivikansanedustajan paikka ei ole tarpeeksi arvokas ylpeälle kokoomusvaikuttajalle. Uuden Suomen eilen julkaiseman uutisen mukaan Stubb on osallistunut kesän jälkeen vain noin puoleen eduskunnan täysistunnoista. Puheenvuoroja hän ei ole tuona aikana pitänyt ainuttakaan. 

Mitä seuraa kokoomuksen isänmurhasta?

Suomessa on viime viikkoina kohuttu Britannian euroerosta eli Brexitistä. Siitä huolimatta, ettei mitään virallista eroilmoitusta ole tulossa lähikuukausina, jos koskaan. Vähemmälle huomiolle on jäänyt kokoomuksessa ja hallituksessa tapahtunut kesäkuun palatsivallankumous, tai kuten päätoimittaja Markku Huusko asian ilmaisi, isänmurha.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä