Tiera Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurovaaliehdokkaat

Vaalien todellinen voittaja. ilman tukea mistään

Kun tuloksia katselee niin Junes Lokka on tehnyt kyllä komean tuloksen. 

En siis itse häntä äänestänyt / mitenkään fanittele, mutta on tuo komea äänimäärä (yli 4000) jokatapauksessa, kun ei ole mitään puoluetta tms. takana. 

Toki julkisuutta tuli Vehkooepisodin kautta hyvin

 

Tapaus Näkkäläjärven oikeat kysymykset demarijohdolle

Demarien EU-vaaliehdokas Näkkäläjärven kärähdettyä rikoksista, anteeksianto jälkeen kerran nousi otsikoihin. Demarijohto on Näkkäläjärven asiassa täysin hukassa, samoin osa mediaa.

Kun päivän Hesari kertoo Näkkäläjärven salanneen rikoshistoriansa, tähän asti meni hyvin. Siitä pisteet toimittajalle. Jatkokysymykset osoittivatkin kyvyttömyyttä niin toimittajan ammattitaidon kuin vastaukset demarijohdon kyvykkyyden osalta. 

Keskivertolappilainen ei äänestä

Eurovaalien varsinainen äänestyspäivä lähestyy ja ne, jotka ylipäätään aikovat äänestää, pohtivat viimeistään tässä vaiheessa kuumeisesti omaa ehdokastaan. Eurovaalit kiinnostavat myös lappilaisia ja jopa siinä määrin, että täällä on käyty äänestämässä ennakkoon maan innokkaimmin. Myös pitkillä etäisyyksillä on tietysti osuutensa asiaan. Mutta mitä lappilaiset ajattelevat Euroopan unionista tänä päivänä?

Äänestäjä, anna äänesi kuulua eurovaaleissa!

Sunnuntaina eurovaalit päättyvät ja koko kevään Suomea ahkerasti kiertäneet eurovaaliehdokkaat saavat tietää uurastuksensa tuloksen. Heistä 13:n vaalit päättyvät riemun kiljahduksiin, mutta 238 ehdokkaalla uurastus jää vaille palkintoa. Rahaa on kulutettu, hymykuopat ovat uurtuneet kasvoihin, kilometrejä on matkustettu. Sosiaalinen media on täyttynyt ehdokkaiden jakamista kuvista ja kannustuskirjoituksista.

Maahanmuuttajat, sosiaaliturva ja meppiehdokkaat

Keskisuomalainen-konsernin lehtien sekä Etelä-Suomen Sanomien vaalikoneen, johon vastauksensa on antanut yli 200 EU-parlamenttivaalien ehdokasta, vastausten mukaan ärhäkimmin maahanmuuttajille maksettavia sosiaalitukia leikkaisivat perussuomalaisten eurovaaliehdokkaat ja liberaaleinta linjaa edustaisivat Vihreiden, Vasemmistoliiton ja RKP:n ehdokkaat.

Länsiväylä-lehti

 

Perussuomalaisten ryhmä

Vaalikampanjat alkavat lähestyä loppuaan ja kun mitään omaa asiaa ei enää ole, alkaa kilpailijoiden mustamaalaus. Viimeisimpänä joukkoon liittyi Keskustan MIrja Vehkaperä täällä puheenvuorossa. Jostain kumman syystä, yhä useampi kyselee nyt Perussuomalaisten ryhmän perään Euroopan parlamentissa.

Liittovaltion kannattajia vähän ehdokkaina

Pahin pelko ei ehkä koskaan toteudu ja se on valitettavaa. EU:sta ei ole koskaan tulossa liittovaltio, mutta liittovaltion pelottelulla moni pääsee mepiksi.

Liittovaltiopelko perustuu hokemaan, että omenalle ja melonille ei sovi sama pipo. Kaava ei siis jousta. Jos tehdään pipoon kunnon resorit, niin pipo mahtuu niin omenalle, kuin melonillekin, mutta sellaista ei saa edes keskusteluna käydä.

Heitä kannattaa äänestää.

Heräsin tänään nykyrytmilleni epäsovinnaisesti jo seitsemän jälkeen. Suuntasin Rovaniemen kaupungintalolle, ja äänestin. Äänestin, koska haluan olla päättämässä Euroopan suunnasta. Äänestin, koska se on minun oikeuteni ja velvollisuuteni. Äänestin, koska haluan itse päättää, miten valtaani käytän, enkä luovuttaa sitä toisille.

Ennakkoäänestys on alkanut – on aika valita ketä äänestämme

EU-vaalien ennakkoäänestys on alkanut tänään, joten on aika valita omat ehdokkaamme. Itselleni tuossa valinnassa puolue ja ehdokas ovat suurin piirtein yhtä painavia valintaperusteita, joten perustelen omaa kantaani molemmilta kanteilta.

Puoluevalintani on vihreät -  yllätys yllätys ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä