Maahanmuutto http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132322/all Tue, 24 Apr 2018 18:23:17 +0300 fi Vihreiden sosiaaliliberaalien “Meillä on unelma” -malli on utopiaa http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254356-vihreiden-sosiaaliliberaalien-meilla-on-unelma-malli-on-utopiaa <p>Jokin aika sitten pidettiin ns. &ldquo;Meillä on unelma&rdquo; -miekkari tai kokoontuminen. Se oli jonkinlaisen monikulttuurisen Suomen puolestapuhe.</p><p>Tehtäköön selväksi heti alkuun, että minulla ei ole mitään ihmisten, kansojen tai peräti kokonaisten kulttuurien rauhallista rinnakkaiseloa vastaan. Haluan vain tässä tuoda esiin sen, että &ldquo;Meillä on unelma&rdquo; -malli on enemmän utopiaa ja unelmahöttöä, kuin tämänpäivän arkitodellisuutta vastaavaa.</p><p>Ensinnäkin suomalaisten asenteet ovat tai ainakin tuntuvat ns. kovakoodatuilta, kiveen hakatuilta. Suomalaista tai suomalaisuutta määrittää eräänlainen kansallinen omaa etua etsivä materialistinen pakanuus. Onko tällaisessa ajattelussa sijaa kaukaa Suomeen muuttaville, sotaa pakeneville ihmisille? Pakolaisten tilanne tuntuu koskettavan tässä ajassa hyvin vähää osaa suomalaisista, ja se osa, jota se koskettaa, vaatii, että Suomen pitäisi kantaa koko maailman pakolaistilanne kontollaan.</p><p>Missä järkevä, arkitodellisuuden ja Suomen resurssit huomioonottava lähestymistapa? Pakolaisia voitaisiin auttaa enemmän, jos valtaväestön asenteet muuttuisivat. Ensin siis pitäisi muuttaa asenteita. Mutta kuinka muutat näitä ns. kovakoodattuja asenteita, jotka istuvat tiukassa kansan riveissä? Vihreä sosiaaliliberalismi puree vain osaan väestöstä. &ldquo;Meillä on unelma&rdquo; ei muuttanut suomalaisten asenteita, eikä sitä ole tehnyt myöskään median (Yle, HS) ylitselyövä maahanmuuttajamyönteinen uutisointi.</p><p>Entäpä sitten tulijoiden kulttuuriset valmiudet? Suurin osa maahanmuuttajista tulee kokonaan toisenlaisesta kulttuuripiiristä. Heillä ei ole minkäänlaista aiempaa kokemusta suomalaisesta kulttuurista. Toisen polven maahanmuuttajat voivat sopeutua paremmin, joskaan heistäkään ei vielä tule kantasuomalaisia.</p><p><strong>Loppupäätelmä</strong></p><p>Monikulttuurisuutta ja &ldquo;Meillä on unelma&rdquo; -höttöä kasataan tietyn ideologian ympärille (vihreä aate, sosiaaliliberalismi), jota vain murto-osa suomalaisista, äänestäjistä ja maahanmuuttajista kannattaa. Siksi on perusteltua sanoa, että se on enemmänkin utopiaa ja kuplassa elämistä, kuin tämänpäivän arkitodellisuutta.</p><p>Kaikille utopioille on ollut tyypillistä, että ne eivät ole toimineet käytännössä. Ei tule toimimaan tämäkään, vaikka kovasti sitä yritetään. Tuli ja vesi eivät yhdisty keskenään luonnontilassa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jokin aika sitten pidettiin ns. “Meillä on unelma” -miekkari tai kokoontuminen. Se oli jonkinlaisen monikulttuurisen Suomen puolestapuhe.

Tehtäköön selväksi heti alkuun, että minulla ei ole mitään ihmisten, kansojen tai peräti kokonaisten kulttuurien rauhallista rinnakkaiseloa vastaan. Haluan vain tässä tuoda esiin sen, että “Meillä on unelma” -malli on enemmän utopiaa ja unelmahöttöä, kuin tämänpäivän arkitodellisuutta vastaavaa.

Ensinnäkin suomalaisten asenteet ovat tai ainakin tuntuvat ns. kovakoodatuilta, kiveen hakatuilta. Suomalaista tai suomalaisuutta määrittää eräänlainen kansallinen omaa etua etsivä materialistinen pakanuus. Onko tällaisessa ajattelussa sijaa kaukaa Suomeen muuttaville, sotaa pakeneville ihmisille? Pakolaisten tilanne tuntuu koskettavan tässä ajassa hyvin vähää osaa suomalaisista, ja se osa, jota se koskettaa, vaatii, että Suomen pitäisi kantaa koko maailman pakolaistilanne kontollaan.

Missä järkevä, arkitodellisuuden ja Suomen resurssit huomioonottava lähestymistapa? Pakolaisia voitaisiin auttaa enemmän, jos valtaväestön asenteet muuttuisivat. Ensin siis pitäisi muuttaa asenteita. Mutta kuinka muutat näitä ns. kovakoodattuja asenteita, jotka istuvat tiukassa kansan riveissä? Vihreä sosiaaliliberalismi puree vain osaan väestöstä. “Meillä on unelma” ei muuttanut suomalaisten asenteita, eikä sitä ole tehnyt myöskään median (Yle, HS) ylitselyövä maahanmuuttajamyönteinen uutisointi.

Entäpä sitten tulijoiden kulttuuriset valmiudet? Suurin osa maahanmuuttajista tulee kokonaan toisenlaisesta kulttuuripiiristä. Heillä ei ole minkäänlaista aiempaa kokemusta suomalaisesta kulttuurista. Toisen polven maahanmuuttajat voivat sopeutua paremmin, joskaan heistäkään ei vielä tule kantasuomalaisia.

Loppupäätelmä

Monikulttuurisuutta ja “Meillä on unelma” -höttöä kasataan tietyn ideologian ympärille (vihreä aate, sosiaaliliberalismi), jota vain murto-osa suomalaisista, äänestäjistä ja maahanmuuttajista kannattaa. Siksi on perusteltua sanoa, että se on enemmänkin utopiaa ja kuplassa elämistä, kuin tämänpäivän arkitodellisuutta.

Kaikille utopioille on ollut tyypillistä, että ne eivät ole toimineet käytännössä. Ei tule toimimaan tämäkään, vaikka kovasti sitä yritetään. Tuli ja vesi eivät yhdisty keskenään luonnontilassa.

]]>
45 http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254356-vihreiden-sosiaaliliberaalien-meilla-on-unelma-malli-on-utopiaa#comments Maahanmuutto Monikulttuurisuus Perussuomalaiset Sosiaaliliberalismi Vihreät Tue, 24 Apr 2018 15:23:17 +0000 Jori Kostiainen http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254356-vihreiden-sosiaaliliberaalien-meilla-on-unelma-malli-on-utopiaa
Maahanmuuttovouhotus is sooo last season http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254174-maahanmuuttovouhotus-is-sooo-last-season <p>Maahanmuuttokritiikki on hiipuva aktivismin muoto - tämä asiantila on käymässä ilmeiseksi seuraamalla eri tiedotusvälineissä uutisaiheita sekä tutustumalla sosiaalisen median tuoreimpiin keskusteluvirtoihin. Päällimmäisiä puheenaiheita julkisessa keskusteluissa tänä päivänä ovat sote, hallituksen työskentely sekä puolueiden kannatusarvuuttelu, johon liittyen uusimmaksi vouhotuksen lähteeksi on noussut Hjalliksen perustama Liike Nyt - poliittinen liike.</p> <p>Maahanmuuttokritiikki ei selvästikään enää itsessään kiinnosta aikaansa seuraavaa politiikan kuluttajaa eivätkä varsinaiset maahanmuuttokriitikotkaan jaksa enää aktivoitua hakemaan medianäkyvyyttä uutiskynnyksen ylittävillä vihapuherikoksen tunnusmerkit täyttävillä lausunnoilla. Vielä 2010-luvun alkupuolella ennen suurta jytkyä ja hieman sen jälkeenkin keskustelupalstat ja median näkyvimmät uutispaikat täyttyivät päivittäin vaihtuvilla maahanmuutto- ja maahanmuuttaja-aiheilla.&nbsp; Esimerkiksi tämän Puheenvuoron etusivulta saattoi noina aikoina valita luettavakseen jopa useista kymmenistä vaihtoehdoista mieleisensä maahanmuuttoa käsittelevät kirjoitukset. Nykyisin maahanmuuttoon liittyviä blogeja ilmestyy harvakseltaan ja useimmiten nekin ovat sisällöltään ponnettoman kliseisiä,&nbsp; ikäänkuin haikuja menneistä ajoista siis&nbsp; kesämökin ulkohuussin seinälle 70-luvulla ripustetun Danny &amp; Armi -julisteen tapaan :)</p> <p>&nbsp;</p> <p>Missä&nbsp; kaikki ankaraa kritiikkiä aikoinaan reaktiivisesti&nbsp; tuottaneet maahanmuuttovouhottajat sitten ovat nykyisin ja miksi maahanmuuttokritiikki hiipuu?</p> <p>&nbsp;</p> <p>No,<a href="http://www.oikeamedia.com/"> luonnollinen poistuma</a> selittää suurimmalta osin tätä sukupuuttoa minkä ohella hiipumisilmiötä voi selittää kulttuurisella evoluutiolla. Maahanmuuttovouhotus ei ole tarpeeksi adaptiivista säilyäkseen alkuperäisessä asemassaan&nbsp; yhä diversifioidummaksi&nbsp; muuttuvassa ympäristössämme.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Maahanmuuttokritiikki on hiipuva aktivismin muoto - tämä asiantila on käymässä ilmeiseksi seuraamalla eri tiedotusvälineissä uutisaiheita sekä tutustumalla sosiaalisen median tuoreimpiin keskusteluvirtoihin. Päällimmäisiä puheenaiheita julkisessa keskusteluissa tänä päivänä ovat sote, hallituksen työskentely sekä puolueiden kannatusarvuuttelu, johon liittyen uusimmaksi vouhotuksen lähteeksi on noussut Hjalliksen perustama Liike Nyt - poliittinen liike.

Maahanmuuttokritiikki ei selvästikään enää itsessään kiinnosta aikaansa seuraavaa politiikan kuluttajaa eivätkä varsinaiset maahanmuuttokriitikotkaan jaksa enää aktivoitua hakemaan medianäkyvyyttä uutiskynnyksen ylittävillä vihapuherikoksen tunnusmerkit täyttävillä lausunnoilla. Vielä 2010-luvun alkupuolella ennen suurta jytkyä ja hieman sen jälkeenkin keskustelupalstat ja median näkyvimmät uutispaikat täyttyivät päivittäin vaihtuvilla maahanmuutto- ja maahanmuuttaja-aiheilla.  Esimerkiksi tämän Puheenvuoron etusivulta saattoi noina aikoina valita luettavakseen jopa useista kymmenistä vaihtoehdoista mieleisensä maahanmuuttoa käsittelevät kirjoitukset. Nykyisin maahanmuuttoon liittyviä blogeja ilmestyy harvakseltaan ja useimmiten nekin ovat sisällöltään ponnettoman kliseisiä,  ikäänkuin haikuja menneistä ajoista siis  kesämökin ulkohuussin seinälle 70-luvulla ripustetun Danny & Armi -julisteen tapaan :)

 

Missä  kaikki ankaraa kritiikkiä aikoinaan reaktiivisesti  tuottaneet maahanmuuttovouhottajat sitten ovat nykyisin ja miksi maahanmuuttokritiikki hiipuu?

 

No, luonnollinen poistuma selittää suurimmalta osin tätä sukupuuttoa minkä ohella hiipumisilmiötä voi selittää kulttuurisella evoluutiolla. Maahanmuuttovouhotus ei ole tarpeeksi adaptiivista säilyäkseen alkuperäisessä asemassaan  yhä diversifioidummaksi  muuttuvassa ympäristössämme.

]]>
94 http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254174-maahanmuuttovouhotus-is-sooo-last-season#comments Maahanmuutto Sat, 21 Apr 2018 09:34:23 +0000 Juho Antikainen http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254174-maahanmuuttovouhotus-is-sooo-last-season
OIKEUDEN MUKAINEN ISÄNMAAMME – SUOMI-NEITO – MITÄ SINULLE TAPAHTUI? http://markkusaarikangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253519-oikeuden-mukainen-isanmaamme-suomi-neito-mita-sinulle-tapahtui <p>Otan tämän asian puheeksi &ndash; silläkin uhalla, että minut leimataan rasistiksi, natsiksi, fasistiksi sekä islamofobistiseksi. Ei auta &ndash; asioista on pakko alkaa keskustella avoimesti, muuten hukka meidät perii.</p><p>&nbsp;</p><p>Koko olemassaolo aikamme olemme pitäneet huolta toisistamme, <strong><em>kaveria ei ole jätetty</em></strong>. Mihin on kadonnut empatiamme omiamme kohtaan. Valtaeliitti suorastaan nöyryyttää tavallista suomalaista.</p><p>Aika näyttää muuttuneen &ndash; nyt kaverille ei jätetä vaan se mitä on, annetaan muukalaisille, muistamaista tänne tuleville parhaassa iässä oleville nuorukaisille. Ja annamme heille vapaaehtoisesti ihan kaiken, olivat he laillisesti tahi laittomasti maassamme.</p><p>&nbsp;</p><p>Suomalaisia elää tilastojen mukaan noin 1.200.000 kappaletta alle 1.000 euron brutto tuloilla. Suurissa kaupungeissa tuolla rahalla ei pysty elämään. Yli 50-vuotiaat eivät enää työllisty, eläke ei kerry, joten heidän loppu elämänsä on tuomittu kurjimukseen koska he putoavat takuueläkkeelle. Mikäli sinulla on vähääkään omaisuutta et saa mitään apua yhteiskunnalta. Omaisuus, esimerkiksi oma asunto, täytyy ensin hävittää &ndash; täysin järjetöntä.</p><p>&nbsp;</p><p>Eläkkeitä, lapsilisiä, kotihoidontukea jne. on jatkuvasti leikattu. Uusin superkeksintö on aktiivimalli. Ruoskikaa, kyllä suomalainen vielä hetken kestää, mutta ennustan että ei enää kauaa!</p><p>Työtön yrittää kouluttautua. Koulutuksia ei makseta ja koko ajan on uhka, että menetät vähänkin tuen eli peruspäivärahan &ndash; netto 518 euroa kuukaudessa.</p><p>Meillä on edelleen tilastojen mukaan yli 8.000 asunnotonta suomalaista (joista naisia jo lähes 3.000). Kukaan ei tee asialle mitään.</p><p>Leipäjonot vain kasvavat. Niitä on jo kaikissa suuremmissa kaupungeissamme, ei vain pääkaupunkiseudulla. Akuutti hätä on NÄLKÄ! Helsingin toimenpiteet ovat ala-arvoisia. Nyt on ensiavun aika. Kun se on annettu pitää sairaus parantaa.</p><p>Vanhuksemme elävät laitoksissa toisinaan kammottavissa oloissa, koska henkilö kuntaa ei ole riittävästi. Siis ihmiset jotka ovat rakentaneet nykyisen hyvinvointimme. Samoin omaishoitajina läheisiään hoitavat. He uupuvat taakkansa alla, vailla kunnollista korvausta sekä kuukausi vapaita. Ilman omaishoitajia olisimme yhteiskuntana todella pulassa.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>ASYLUM!</strong> Taikasana kaikkeen onneen. Se avaa avoimen piikin, ei tarvitse enää koskaan kantaa huolta riittävätkö rahat tai onko asuntoa. Yhteisistä verovaroistamme maksetaan asunnot, sähköt, kännykät liittymineen, TV, pesukoneet, vaatteet, harrastukset, ajokortti sekä auto. Kaikki mahdolliset koulutukset järjestään &ndash; viimeisimpänä annetaan ammattiautoilijan ajokortti lähes ilmaiseksi maahanmuuttajille. Käynti &rdquo;fatassa&rdquo; riittää &ndash; kaikki asiat hoidetaan puolestasi.</p><p>&nbsp;</p><p>Kekkonen jo sanoi: &rdquo;Maassa maan tavalla, tai maasta pois!&rdquo;. Nyt vallitseva ilmapiirin on muuttunut &ndash; maahantulijoille suodaan kaikki vapaudet tuoda Suomeen oma kulttuurinsa, uskonto, tavat sekä lait. Suuresti ihmettelen, että juuri feministipiirit maassamme ajavat tätä linjaa kaikkein voimakkaimmin. Maat joista Suomeen tulijoita virtaa, kun kohtelevat naisiaan ja lapsiaan kaikkein huonoimmin tällä maapallolla &ndash; feministimme tätä suuren kiihkon vallassa tukevat, syyllistäen kaiken mille Suomi on rakennettu. Olemmehan kuitenkin yksi maailman tasa-arvoisimmista maista, ainakin vielä toistaiseksi.</p><p>Tämä kehitys herättää koko ajan lisää tyytymättömyyttä sekä vastakkain asettelua. Valtaosan maahanmuuttajista työllistyminen on todella heikkoa. He pysyvät koko työelämänsä ajan yhteiskuntamme nettosaajina, eli maksavat enemmän kuin tienaavat (kts. esim. Taloustieteen professorin Matti Virenin tutkimuksia &ndash; Suomen Perustan julkaisuja 2017).</p><p>Heikkoja, huonossa asemassa olevia Suomi sekä suomalaiset ovat aina auttaneet täydestä sydämestään, ja auttavat jatkossakin, mutta siivellä eläjiä ei!</p><p>&nbsp;</p><p>En lietso kapinaan, mutta kohta se on ovellamme. Suomalaisten oikeudentaju ei enää salli omiemme kasvavaa sortoa. Sortoa ei hyväksynyt työväenluokka 1910 luvulla johtaen maamme vapaussotaan. Tyranniaa ja alistamista ei kansamme hyväksynyt marraskuussa 1939 &ndash; eikä se tule hyväksymään omiensa sortoa, riistoa ja ahdinkoa vuonna 2018!</p><p>&nbsp;</p><p>Toivon vapaata ja asiallista keskustelua asiassa &ndash; ilman toisen osapuolen välitöntä tuomitsemista rasistiksi yms.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Otan tämän asian puheeksi – silläkin uhalla, että minut leimataan rasistiksi, natsiksi, fasistiksi sekä islamofobistiseksi. Ei auta – asioista on pakko alkaa keskustella avoimesti, muuten hukka meidät perii.

 

Koko olemassaolo aikamme olemme pitäneet huolta toisistamme, kaveria ei ole jätetty. Mihin on kadonnut empatiamme omiamme kohtaan. Valtaeliitti suorastaan nöyryyttää tavallista suomalaista.

Aika näyttää muuttuneen – nyt kaverille ei jätetä vaan se mitä on, annetaan muukalaisille, muistamaista tänne tuleville parhaassa iässä oleville nuorukaisille. Ja annamme heille vapaaehtoisesti ihan kaiken, olivat he laillisesti tahi laittomasti maassamme.

 

Suomalaisia elää tilastojen mukaan noin 1.200.000 kappaletta alle 1.000 euron brutto tuloilla. Suurissa kaupungeissa tuolla rahalla ei pysty elämään. Yli 50-vuotiaat eivät enää työllisty, eläke ei kerry, joten heidän loppu elämänsä on tuomittu kurjimukseen koska he putoavat takuueläkkeelle. Mikäli sinulla on vähääkään omaisuutta et saa mitään apua yhteiskunnalta. Omaisuus, esimerkiksi oma asunto, täytyy ensin hävittää – täysin järjetöntä.

 

Eläkkeitä, lapsilisiä, kotihoidontukea jne. on jatkuvasti leikattu. Uusin superkeksintö on aktiivimalli. Ruoskikaa, kyllä suomalainen vielä hetken kestää, mutta ennustan että ei enää kauaa!

Työtön yrittää kouluttautua. Koulutuksia ei makseta ja koko ajan on uhka, että menetät vähänkin tuen eli peruspäivärahan – netto 518 euroa kuukaudessa.

Meillä on edelleen tilastojen mukaan yli 8.000 asunnotonta suomalaista (joista naisia jo lähes 3.000). Kukaan ei tee asialle mitään.

Leipäjonot vain kasvavat. Niitä on jo kaikissa suuremmissa kaupungeissamme, ei vain pääkaupunkiseudulla. Akuutti hätä on NÄLKÄ! Helsingin toimenpiteet ovat ala-arvoisia. Nyt on ensiavun aika. Kun se on annettu pitää sairaus parantaa.

Vanhuksemme elävät laitoksissa toisinaan kammottavissa oloissa, koska henkilö kuntaa ei ole riittävästi. Siis ihmiset jotka ovat rakentaneet nykyisen hyvinvointimme. Samoin omaishoitajina läheisiään hoitavat. He uupuvat taakkansa alla, vailla kunnollista korvausta sekä kuukausi vapaita. Ilman omaishoitajia olisimme yhteiskuntana todella pulassa.

 

ASYLUM! Taikasana kaikkeen onneen. Se avaa avoimen piikin, ei tarvitse enää koskaan kantaa huolta riittävätkö rahat tai onko asuntoa. Yhteisistä verovaroistamme maksetaan asunnot, sähköt, kännykät liittymineen, TV, pesukoneet, vaatteet, harrastukset, ajokortti sekä auto. Kaikki mahdolliset koulutukset järjestään – viimeisimpänä annetaan ammattiautoilijan ajokortti lähes ilmaiseksi maahanmuuttajille. Käynti ”fatassa” riittää – kaikki asiat hoidetaan puolestasi.

 

Kekkonen jo sanoi: ”Maassa maan tavalla, tai maasta pois!”. Nyt vallitseva ilmapiirin on muuttunut – maahantulijoille suodaan kaikki vapaudet tuoda Suomeen oma kulttuurinsa, uskonto, tavat sekä lait. Suuresti ihmettelen, että juuri feministipiirit maassamme ajavat tätä linjaa kaikkein voimakkaimmin. Maat joista Suomeen tulijoita virtaa, kun kohtelevat naisiaan ja lapsiaan kaikkein huonoimmin tällä maapallolla – feministimme tätä suuren kiihkon vallassa tukevat, syyllistäen kaiken mille Suomi on rakennettu. Olemmehan kuitenkin yksi maailman tasa-arvoisimmista maista, ainakin vielä toistaiseksi.

Tämä kehitys herättää koko ajan lisää tyytymättömyyttä sekä vastakkain asettelua. Valtaosan maahanmuuttajista työllistyminen on todella heikkoa. He pysyvät koko työelämänsä ajan yhteiskuntamme nettosaajina, eli maksavat enemmän kuin tienaavat (kts. esim. Taloustieteen professorin Matti Virenin tutkimuksia – Suomen Perustan julkaisuja 2017).

Heikkoja, huonossa asemassa olevia Suomi sekä suomalaiset ovat aina auttaneet täydestä sydämestään, ja auttavat jatkossakin, mutta siivellä eläjiä ei!

 

En lietso kapinaan, mutta kohta se on ovellamme. Suomalaisten oikeudentaju ei enää salli omiemme kasvavaa sortoa. Sortoa ei hyväksynyt työväenluokka 1910 luvulla johtaen maamme vapaussotaan. Tyranniaa ja alistamista ei kansamme hyväksynyt marraskuussa 1939 – eikä se tule hyväksymään omiensa sortoa, riistoa ja ahdinkoa vuonna 2018!

 

Toivon vapaata ja asiallista keskustelua asiassa – ilman toisen osapuolen välitöntä tuomitsemista rasistiksi yms.

 

 

]]>
97 http://markkusaarikangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253519-oikeuden-mukainen-isanmaamme-suomi-neito-mita-sinulle-tapahtui#comments Asunnottomuus Huonoosaiset Maahanmuutto Tasa-arvoisuus Mon, 09 Apr 2018 03:00:00 +0000 Markku Saarikangas http://markkusaarikangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253519-oikeuden-mukainen-isanmaamme-suomi-neito-mita-sinulle-tapahtui
Pelle Neroth - Ruotsin punavihreän eliitin kauhu nro 1 http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253501-pelle-neroth-ruotsin-punavihrean-eliitin-kauhu-nro-1 <p><strong>Pelle Neroth</strong> on anglo-ruotsalainen Ruotsissa asuva vielä omilla aivoillaan ajatteleva journalisti. Hän kirjoittanut monta&nbsp;arkaluontoista kirjaa Ruotsista, joissa hän on mm. kertonut vähemmän mairittelevaa tarinaa Ruotsin toiminnasta toisen maailman sodan aikana ja tutkinut teoksissaan propagandaa, kylmää sotaa ja nyt nousevaa populismia Euroopassa ja maahanmuuttokriittisyyttä. Hän on hyvin maahanmuuttokriittinen. Hän on myös kirjoittanut kirjan John F. Kennedystä.</p><p>Hän on saanut koulutuksensa Westminster School&#39;ssa ja Bristolissa. Hän on toiminut toimittajana, the Guardian, the Independent on Sunday and the Times lehdissä ja julkaissut juttuja the Financial Times, the European, Africa Today, the Sunday Times, New Scientist, the Lancet ja the Economist lehdissä.</p><p>Hän on siis kovan luokan konttoristi ja taatusti Kosher, mutta nyt hän ravistelee ruotsalaista yhteiskuntaa mm. tämän dokumentin avulla <a href="https://www.youtube.com/watch?v=OMfzb1qX0ZA" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=OMfzb1qX0ZA</a>. Se on todella karua katseltavaa.</p><p>Kehotan kaikkia, jotka osaavat englantia tai ruotsia katsomaan tämän dokumentin. Kerron sen pääsanoman nyt suomeksi, että myös em. kieliä osaamattomat voivat saada käsityksen dokumentista.</p><p>On puistattavaa katsoa, kuinka ihmiset oppivat pelkäämään omaa valtiovaltaa&nbsp;<a href="https://pelleneroth.wordpress.com/" target="_blank">https://pelleneroth.wordpress.com/</a>, joka on taannut aikaisemmin esimerkillisesti maailman muihin maihin nähden&nbsp;mm. kaikkein tärkeimmän eli turvallisuuden.</p><p>Dokumentti on myös kelpo sukellus postmodernin identiteettipolitiikan syövereihin, jota dokumentaristi kutsuu valtion ylhäältä alas ohjaamaksi multikulturaalisuudeksi, jonka perusteiden arvosteleminen on tabu, josta saa armottomia rangaistuksia (erity. työpaikan, mutta myös kodin menettäminen ollut esillä <a href="https://pelleneroth.wordpress.com/" target="_blank">https://pelleneroth.wordpress.com/</a>).</p><p>Ensimmäiset &nbsp;29 minuuttia on&nbsp;raakaa kerrontaa. Malmö elää muun Ruotsin tuella eikä ole väitetty se multikulturaalisuuden hybris, jonka väitettiin/uskottiin luovan kukoistavan talouden erityisesti Sillan rakentamisen myötä. Korkeat rikosluvut, lähes universaali maahanmuuttajien työttömyys, tuhoutuva koulujärjestelmä, rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen vakavine lieveilmilöineen ym.&nbsp; Mm. lähes kaikki juutalaiset ovat joutuneet nuorten muslimiesten väkivallan uhan alla muuttamaan pois Malmöstä. Virallinen meriselitys valtamediassa on, että juutalaiset ovat muuttaneet natsien takia Malmöstä.&nbsp;</p><p>Noin 20 minuutin kohdalla on puhuttelevaa ja karua kertomaa&nbsp;iranilaissyntyisen paikallispoliitikon (Sverige Demokraterna) raa&#39;asta syrjinnästä Malmöstä.</p><p>Noin 27 minuutin kohdalla puolalainen&nbsp;bussikuskin kertoo, kuinka puolalaiset alkavat muuttamaan&nbsp;takaisin kotimaahansa, vaikka elintaso laskisikin. Hän myös&nbsp;kertoo kuinka Ruotsin autoritaarinen ilmapiiri alkaa muistuttaa Puolaa sen kommunistiaikoina. Toinen puolalainen haastateltava kertoo, että okei ihmisiä ei heitetä Ruotsissa vankiloihin Neuvostoliiton ja DDR:n tapaan, mutta työpaikat kyllä menevät.</p><p>Noin 36 minuutin kohdalla alkaa kertomus akadeemian rappiotilasta. Siinä haastatellaan juuri Saksasta saapunutta hämmentynyttä filosofian proffaan ja yliopistosta poispotkittua sosiologian proffaa. Jälkimmäinen oli kertonut kirjassaaan, että multikulturalismilla ei juurikaan ole tekemistä perinteisen vasemmistolaisuuden kanssa. Potkut tuli. Filosofian professori totesi tieteen ja totuuden etsinnän - ei hallituksen ideologisen agendan - tulee olla olla&nbsp;akateemisen maailman keskiössä ja kertoi, että toisin kuin Saksassa, Ruotsissa ei käydä debattia ja normaaliin tapaan välttämätön akateeminen kritiikki toista tutkijaa kohtaan on kielletty. Toisaalla eräs toinen akateeminen vaikuttaja kertoo, kuinka valtio sensuroi akateemista kirjallisuutta ja poistaa julkaistuja tutkimuksia tietokannoista.&nbsp;</p><p>Nyt <strong>Jordan Peterson&#39;n </strong>menestys tekee gutaa&nbsp;akadeemialle myös Suomessa mutta erityisesti Ruotsissa. Huomasin, että Petersonin ajatukset leviävät niin valtamediassa&nbsp;<a href="https://www.svd.se/om/jordan-b-peterson" target="_blank">https://www.svd.se/om/jordan-b-peterson</a>&nbsp;kuin somessakin kulovalkean tavoin Ruotsissa, koska Ruotsi on niin sairaassa kollektiivisessa mielentilassa.</p><p>Noin 38 minuutin kohdalla on hyvin humoristinen äijäfeminismipätkä. Naurattaisi kyllä enemmän, ellei koko dokari olisi niin surkean melankolinen ja ahdistava.</p><p>49 minuutin kohdalla alkaa mediaosuus, jossa kerrotaan, kuinka vaihtoehtomediat on syyllistetty niin Ruotsissa kuten Suomessakin, vaikka ne takaavat sen, että kansalaiset saavat sellaista tietoa, jota ei Totuusmedia julkaise. Puolalainen&nbsp; naistulkki ja unkarilaissyntyinen professori (emerita) kertovat, kuinka Ruotsin lehdistö alkaa muistuttaa vanhaa Rautaesiripun takaista lehdistöä. Puolalainen kertoi, että toisin kuin&nbsp; Ruotsissa nyt, kaikki kommunismin aikaan tiesivät, että lehdet kertovat aivan naurettavia. Siksi niitä käytettiin vessapaperina.</p><p>57 minuutin kohdalla - final thoughts osiossa- kerrotaan,&nbsp;kuinka Ruotsista on nyt&nbsp;tullut autokraattinen kansandemokratia kuuliaisine kansalaisineen ja journalisteineen. Kaiken kaikkiaan puistattava ja ennen kaikkea pelottava.</p><p><strong>Jakakaa tätä artikkelia demokratian ja sananvapauden suojaamiseksi.</strong></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pelle Neroth on anglo-ruotsalainen Ruotsissa asuva vielä omilla aivoillaan ajatteleva journalisti. Hän kirjoittanut monta arkaluontoista kirjaa Ruotsista, joissa hän on mm. kertonut vähemmän mairittelevaa tarinaa Ruotsin toiminnasta toisen maailman sodan aikana ja tutkinut teoksissaan propagandaa, kylmää sotaa ja nyt nousevaa populismia Euroopassa ja maahanmuuttokriittisyyttä. Hän on hyvin maahanmuuttokriittinen. Hän on myös kirjoittanut kirjan John F. Kennedystä.

Hän on saanut koulutuksensa Westminster School'ssa ja Bristolissa. Hän on toiminut toimittajana, the Guardian, the Independent on Sunday and the Times lehdissä ja julkaissut juttuja the Financial Times, the European, Africa Today, the Sunday Times, New Scientist, the Lancet ja the Economist lehdissä.

Hän on siis kovan luokan konttoristi ja taatusti Kosher, mutta nyt hän ravistelee ruotsalaista yhteiskuntaa mm. tämän dokumentin avulla https://www.youtube.com/watch?v=OMfzb1qX0ZA. Se on todella karua katseltavaa.

Kehotan kaikkia, jotka osaavat englantia tai ruotsia katsomaan tämän dokumentin. Kerron sen pääsanoman nyt suomeksi, että myös em. kieliä osaamattomat voivat saada käsityksen dokumentista.

On puistattavaa katsoa, kuinka ihmiset oppivat pelkäämään omaa valtiovaltaa https://pelleneroth.wordpress.com/, joka on taannut aikaisemmin esimerkillisesti maailman muihin maihin nähden mm. kaikkein tärkeimmän eli turvallisuuden.

Dokumentti on myös kelpo sukellus postmodernin identiteettipolitiikan syövereihin, jota dokumentaristi kutsuu valtion ylhäältä alas ohjaamaksi multikulturaalisuudeksi, jonka perusteiden arvosteleminen on tabu, josta saa armottomia rangaistuksia (erity. työpaikan, mutta myös kodin menettäminen ollut esillä https://pelleneroth.wordpress.com/).

Ensimmäiset  29 minuuttia on raakaa kerrontaa. Malmö elää muun Ruotsin tuella eikä ole väitetty se multikulturaalisuuden hybris, jonka väitettiin/uskottiin luovan kukoistavan talouden erityisesti Sillan rakentamisen myötä. Korkeat rikosluvut, lähes universaali maahanmuuttajien työttömyys, tuhoutuva koulujärjestelmä, rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen vakavine lieveilmilöineen ym.  Mm. lähes kaikki juutalaiset ovat joutuneet nuorten muslimiesten väkivallan uhan alla muuttamaan pois Malmöstä. Virallinen meriselitys valtamediassa on, että juutalaiset ovat muuttaneet natsien takia Malmöstä. 

Noin 20 minuutin kohdalla on puhuttelevaa ja karua kertomaa iranilaissyntyisen paikallispoliitikon (Sverige Demokraterna) raa'asta syrjinnästä Malmöstä.

Noin 27 minuutin kohdalla puolalainen bussikuskin kertoo, kuinka puolalaiset alkavat muuttamaan takaisin kotimaahansa, vaikka elintaso laskisikin. Hän myös kertoo kuinka Ruotsin autoritaarinen ilmapiiri alkaa muistuttaa Puolaa sen kommunistiaikoina. Toinen puolalainen haastateltava kertoo, että okei ihmisiä ei heitetä Ruotsissa vankiloihin Neuvostoliiton ja DDR:n tapaan, mutta työpaikat kyllä menevät.

Noin 36 minuutin kohdalla alkaa kertomus akadeemian rappiotilasta. Siinä haastatellaan juuri Saksasta saapunutta hämmentynyttä filosofian proffaan ja yliopistosta poispotkittua sosiologian proffaa. Jälkimmäinen oli kertonut kirjassaaan, että multikulturalismilla ei juurikaan ole tekemistä perinteisen vasemmistolaisuuden kanssa. Potkut tuli. Filosofian professori totesi tieteen ja totuuden etsinnän - ei hallituksen ideologisen agendan - tulee olla olla akateemisen maailman keskiössä ja kertoi, että toisin kuin Saksassa, Ruotsissa ei käydä debattia ja normaaliin tapaan välttämätön akateeminen kritiikki toista tutkijaa kohtaan on kielletty. Toisaalla eräs toinen akateeminen vaikuttaja kertoo, kuinka valtio sensuroi akateemista kirjallisuutta ja poistaa julkaistuja tutkimuksia tietokannoista. 

Nyt Jordan Peterson'n menestys tekee gutaa akadeemialle myös Suomessa mutta erityisesti Ruotsissa. Huomasin, että Petersonin ajatukset leviävät niin valtamediassa https://www.svd.se/om/jordan-b-peterson kuin somessakin kulovalkean tavoin Ruotsissa, koska Ruotsi on niin sairaassa kollektiivisessa mielentilassa.

Noin 38 minuutin kohdalla on hyvin humoristinen äijäfeminismipätkä. Naurattaisi kyllä enemmän, ellei koko dokari olisi niin surkean melankolinen ja ahdistava.

49 minuutin kohdalla alkaa mediaosuus, jossa kerrotaan, kuinka vaihtoehtomediat on syyllistetty niin Ruotsissa kuten Suomessakin, vaikka ne takaavat sen, että kansalaiset saavat sellaista tietoa, jota ei Totuusmedia julkaise. Puolalainen  naistulkki ja unkarilaissyntyinen professori (emerita) kertovat, kuinka Ruotsin lehdistö alkaa muistuttaa vanhaa Rautaesiripun takaista lehdistöä. Puolalainen kertoi, että toisin kuin  Ruotsissa nyt, kaikki kommunismin aikaan tiesivät, että lehdet kertovat aivan naurettavia. Siksi niitä käytettiin vessapaperina.

57 minuutin kohdalla - final thoughts osiossa- kerrotaan, kuinka Ruotsista on nyt tullut autokraattinen kansandemokratia kuuliaisine kansalaisineen ja journalisteineen. Kaiken kaikkiaan puistattava ja ennen kaikkea pelottava.

Jakakaa tätä artikkelia demokratian ja sananvapauden suojaamiseksi.

]]>
2 http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253501-pelle-neroth-ruotsin-punavihrean-eliitin-kauhu-nro-1#comments Henkinen kriisi Maahanmuutto Multikulturalismi Rinnakkaisyhteiskunta Ruotsi Sun, 08 Apr 2018 08:51:53 +0000 Mikko Paunio http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253501-pelle-neroth-ruotsin-punavihrean-eliitin-kauhu-nro-1
Forever young http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252961-forever-young <p>Olen aikoja sitten menettänyt toivoni suhteen, että ns. maahanmuuttokeskustelussa tapahtuisi jatain edistymistä; kysymyksiin saisi vastauksia ja vastauksiin saisi jotain perusteluja. Samat puheenparret toistuvat päivästä toiseen.</p><p>Tänään oli vuorossa Hesarin pääkirjoitus. Lainataan siitä pari lausetta: &rdquo;Sen jälkeen kun sinisistä tuli hallituspuolue perussuomalaisten tilalle, maahanmuuttajien kotouttaminen näyttää saaneen uutta puhtia.&nbsp;Hallituspuolueilla on nyt yhteneväisempi näkemys siitä, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia ja heidän kotouttamisensa on hoidettava mahdollisimman hyvin&hellip;Ilman maahanmuuttoa työikäisen väestön määrä vähenee Suomessa tulevina vuosikymmeninä niin, että nykyisenlaisten hyvinvointipalvelujen rahoitus on vaikeaa.&rdquo;</p><p>Poliittisesti korrektin kupletin juoni on lyhyesti seuraava. Suomi tarvitsee kipeästi maahanmuuttajia, mutta he eivät työllisty. Syy: kantaväestön asenteet ja kotouttamisen vähyys. Miten tämä nyt pitäisi ymmärtää?</p><p>Kirjoituksessa oli sentään yksi perustelu maahanmuutolle. Ilman maahanmuuttoa ns. hyvinvointivaltion rahoitus ei onnistu. Argumentti kai (?) menee niin, että väestön ikärakenne kehittyy &rdquo;väärään&rdquo; suuntaan. On liikaa vanhuksia ja liian vähän nuoria. Kun maahan tulee nuoria, ikärakenne oikenee ja valtion talous on pelastettu.</p><p>Miten niin oikenee? Toki maahanmuutto &rdquo;parantaa&rdquo; (valtion talouden näkökulmasta) ikärakennetta, mutta vain tilapäisesti. Ei ole olemassa ikuisesti nuoria maahanmuuttajia. Koska näin on, huoltosuhdeongelma siirtyy vain muutamalla vuosikymmenellä eteenpäin (eiväthän ns. suuret ikäluokatkaan johtaneet Suomessa pysyvään väestön kasvun kiihtymiseen). Jotta maahanmuutto johtaisi pysyvään väestörakenteen &rdquo;paranemiseen&rdquo;, pitäisi maahanmuuton kasvaa kasvamistaan (kasvua kiihtyvällä vauhdilla).</p><p>Itse asiassa maahanmuutto on hieman samanlainen ratkaisu, kun valtion velkaantuminen. Ajatellaan vaikka vaihtoehtoa, joka Jyrki Katainen 2007 heitti ilmaan: tuodaan Suomeen 1.8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2021 mennessä. Jos he kaikki olisivat työikäisiä, voisi tämä tietenkin parantaa julkisen sektorin tilaa (vaikka viime vuosien kokemukset eivät siihen viittaakaan), mutta 30-40 vuoden kuluttua meille olisi valtava eläkeongelma tällaisen demografisen sokin seurauksena. Miten se ratkaistaisiin? Jatkamalla samaa Ponzi -peliä ikuisuuteen? Onko tämä &rdquo;se&rdquo; hallituksen &rdquo;yhtenäinen näkemys&rdquo;? Vaikea sanoa, koska argumentaatio etenee vain tasolla &rdquo;Suomi tarvitsee&hellip;..&rdquo;. &nbsp;</p><p>Jos asioita ajattelee moraalisessa mielessä, luulisi, että kaikkia sukupolvia sitoo jokinlainen oikeudenmukaisuusperiaate, joka koskee niin velkoja kuin muitakin vastuita: kaikki kantavat vastuun omista tekemisistään, eikä niitä siirretä tuleville sukupolville. Omaa elintasoa ei maksimoida lasten ja lastenlasten kustannuksella.</p><p>Jonkinlainen ristiriita sisältyy myös argumenttiin, että kotouttamista voidaan jouduttaa perheenyhdistämispolitiikalla. Voi olla, että se auttaa, mutta huoltosuhde ei tietenkään parane, jos maahanmuuttajat tuovat mukanaan kaikki omaisensa. Maahanmuuttajat &rdquo;rahoittavat hyvinvointivaltiomme&rdquo; on kirjaimellisesti otettuna aika raadollinen ohjenuora, jos sitä rupeaa pohtimaan tarkemmin.</p><p>Vaikea näistä asioista on sanoa paljoa enempää, koska mitään kunnon laskelmia ei esitetä. Tarvinnee tuskin sanoa, että mitään säädyllisiä laskelmia ei ole esitetty siitäkään, miten julkisen sektorin menot ja rahoitus pitäisi tulevaisuudessa järjestää ja miten erilaiset instrumentit (esim. eläkeiän pidentäminen, etuisuuksien pienentäminen yms.) vaikuttavat tulevaan kehitykseen. Mutta Suomessa kuin ollaan, vaihtoehtoja on aina vain yksi. Ja se ei tarvitse perusteluja.</p><p>&nbsp;</p> Olen aikoja sitten menettänyt toivoni suhteen, että ns. maahanmuuttokeskustelussa tapahtuisi jatain edistymistä; kysymyksiin saisi vastauksia ja vastauksiin saisi jotain perusteluja. Samat puheenparret toistuvat päivästä toiseen.

Tänään oli vuorossa Hesarin pääkirjoitus. Lainataan siitä pari lausetta: ”Sen jälkeen kun sinisistä tuli hallituspuolue perussuomalaisten tilalle, maahanmuuttajien kotouttaminen näyttää saaneen uutta puhtia. Hallituspuolueilla on nyt yhteneväisempi näkemys siitä, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia ja heidän kotouttamisensa on hoidettava mahdollisimman hyvin…Ilman maahanmuuttoa työikäisen väestön määrä vähenee Suomessa tulevina vuosikymmeninä niin, että nykyisenlaisten hyvinvointipalvelujen rahoitus on vaikeaa.”

Poliittisesti korrektin kupletin juoni on lyhyesti seuraava. Suomi tarvitsee kipeästi maahanmuuttajia, mutta he eivät työllisty. Syy: kantaväestön asenteet ja kotouttamisen vähyys. Miten tämä nyt pitäisi ymmärtää?

Kirjoituksessa oli sentään yksi perustelu maahanmuutolle. Ilman maahanmuuttoa ns. hyvinvointivaltion rahoitus ei onnistu. Argumentti kai (?) menee niin, että väestön ikärakenne kehittyy ”väärään” suuntaan. On liikaa vanhuksia ja liian vähän nuoria. Kun maahan tulee nuoria, ikärakenne oikenee ja valtion talous on pelastettu.

Miten niin oikenee? Toki maahanmuutto ”parantaa” (valtion talouden näkökulmasta) ikärakennetta, mutta vain tilapäisesti. Ei ole olemassa ikuisesti nuoria maahanmuuttajia. Koska näin on, huoltosuhdeongelma siirtyy vain muutamalla vuosikymmenellä eteenpäin (eiväthän ns. suuret ikäluokatkaan johtaneet Suomessa pysyvään väestön kasvun kiihtymiseen). Jotta maahanmuutto johtaisi pysyvään väestörakenteen ”paranemiseen”, pitäisi maahanmuuton kasvaa kasvamistaan (kasvua kiihtyvällä vauhdilla).

Itse asiassa maahanmuutto on hieman samanlainen ratkaisu, kun valtion velkaantuminen. Ajatellaan vaikka vaihtoehtoa, joka Jyrki Katainen 2007 heitti ilmaan: tuodaan Suomeen 1.8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2021 mennessä. Jos he kaikki olisivat työikäisiä, voisi tämä tietenkin parantaa julkisen sektorin tilaa (vaikka viime vuosien kokemukset eivät siihen viittaakaan), mutta 30-40 vuoden kuluttua meille olisi valtava eläkeongelma tällaisen demografisen sokin seurauksena. Miten se ratkaistaisiin? Jatkamalla samaa Ponzi -peliä ikuisuuteen? Onko tämä ”se” hallituksen ”yhtenäinen näkemys”? Vaikea sanoa, koska argumentaatio etenee vain tasolla ”Suomi tarvitsee…..”.  

Jos asioita ajattelee moraalisessa mielessä, luulisi, että kaikkia sukupolvia sitoo jokinlainen oikeudenmukaisuusperiaate, joka koskee niin velkoja kuin muitakin vastuita: kaikki kantavat vastuun omista tekemisistään, eikä niitä siirretä tuleville sukupolville. Omaa elintasoa ei maksimoida lasten ja lastenlasten kustannuksella.

Jonkinlainen ristiriita sisältyy myös argumenttiin, että kotouttamista voidaan jouduttaa perheenyhdistämispolitiikalla. Voi olla, että se auttaa, mutta huoltosuhde ei tietenkään parane, jos maahanmuuttajat tuovat mukanaan kaikki omaisensa. Maahanmuuttajat ”rahoittavat hyvinvointivaltiomme” on kirjaimellisesti otettuna aika raadollinen ohjenuora, jos sitä rupeaa pohtimaan tarkemmin.

Vaikea näistä asioista on sanoa paljoa enempää, koska mitään kunnon laskelmia ei esitetä. Tarvinnee tuskin sanoa, että mitään säädyllisiä laskelmia ei ole esitetty siitäkään, miten julkisen sektorin menot ja rahoitus pitäisi tulevaisuudessa järjestää ja miten erilaiset instrumentit (esim. eläkeiän pidentäminen, etuisuuksien pienentäminen yms.) vaikuttavat tulevaan kehitykseen. Mutta Suomessa kuin ollaan, vaihtoehtoja on aina vain yksi. Ja se ei tarvitse perusteluja.

 

]]>
66 http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252961-forever-young#comments Kotimaa Hyvinvointivaltio Ikääntyminen Maahanmuutto Tue, 27 Mar 2018 18:54:30 +0000 Matti Viren http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252961-forever-young
Perussuomalaiset ovat ainoita, jotka todella välittävät maahanmuuttajista http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252870-perussuomalaiset-ovat-ainoita-jotka-todella-valittavat-maahanmuuttajista <p>Vaikka toisenlaista kuvaa pyritäänkin luomaan, niin Perussuomalaiset ovat puolueista ainoa, joka todella pyrkii välittämään maahanmuuttajista. Perustelen tämän kahden kohdan kautta:</p><p>-</p><p>1) Integraatio. Perussuomalaisten leiristä (<a href="http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237551-muslimien-kotoutumisen-ongelmiin-herattava">silloin Perussuomalaisissa ollut Terho</a>) on liki ainoana kantautunut huolenaihe maahanmuuttajien integraatiosta ja sen onnistumisesta. Pelkona tässä on ns. rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen Suomeen, mikä mielestäni on ihan aiheellinen. Syntyessään tällainen asetelma ei palvelisi kantasuomalaisia eikä maahanmuuttajia. Muista puolueista sen sijaan ei ole tullut tällaisia ulostuloja. Kuvitellaanko tosiaan, että kaikki sujuisi maahanmuuton kanssa ns. muitta mutkitta tai &ldquo;kuten Strömsössä&rdquo;? Ongelmia on jo ollut tietyissä kaupunginosissa.</p><p>Tosiasiassa maahanmuutto on Suomelle ns. tuhannen taalan kysymys, jonka ratkaiseminen ja sen hallitseminen vaikuttaa pitkälle sekä maahanmuuttajien itsensä että kantasuomalaisten tulevaisuuteen. Tässä ei pitäisi olla varaa epäonnistua tai &ldquo;antaa mennä vaan&rdquo; -asenteelle.</p><p>2) Maahanmuuton rajoittaminen. Suomessakin resurssit ovat rajallisia. Tälläkin hetkellä julkinen sektori elää velaksi. Siltikin, kuuleman mukaan Suomi on yksi vauraimpia maita, jonka tulisi vastaanottaa maahantulijoita &ndash; näin ainakin maahanmuuton puolustajien mielestä. Kuitenkin mm. vuokra-asunnot suurissa kaupungeissa ovat rajallisia, eikä armeija-tyylinen majoitus vastaanottokeskuksissa ilmeisesti kelpaa pitkällä tähtäimellä(?) - ei tulijoille kuin maahanmuuton puoltajillekaan.</p><p>Suomi EI OLE Uganda, jossa pakolaiset ilmeisestikin saavat palan peltoa viljelläkseen. Kylmän ilmanalan Suomessa jokainen majoitetaan hyvinvointivaltion periaatteiden mukaisesti, ja se maksaa. Ja nyt tulee tämä pointti: Olisi todella typerää antaa Suomesta kuvaa miljoonille ja miljoonille tulijoille, että täällä kyllä huolehditaan ihmisistä, eikä täällä tarvitse tehdä mitään elämisensä eteen. Toimisiko tämänkaltainen sosiaaliperäinen maahanmuutto tai yhteiskunta pitkällä tähtäimellä? Epäilen.</p><p>Ennemmin tai myöhemmin maahanmuuton määrää jouduttaisiin rajoittamaan kysynnän, siis tulijavirran kasvaessa. Näin tulee tapahtumaan mm. Italiassa, jossa oikeisto ja populistit voittivat viimeaikaiset vaalit. Sama on edessä myös Suomessa.</p><p>-</p><p>Niin. Perussuomalaiset ovat ainoita puolueista, jotka uskaltavat tämänkaltaisia totuuksia sanoa. Muilla on ilmeisen ruusuinen kuva maahanmuutosta tai sitten pelätään rasistiksi leimautumista. Molempi pahempi, itseasiassa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vaikka toisenlaista kuvaa pyritäänkin luomaan, niin Perussuomalaiset ovat puolueista ainoa, joka todella pyrkii välittämään maahanmuuttajista. Perustelen tämän kahden kohdan kautta:

-

1) Integraatio. Perussuomalaisten leiristä (silloin Perussuomalaisissa ollut Terho) on liki ainoana kantautunut huolenaihe maahanmuuttajien integraatiosta ja sen onnistumisesta. Pelkona tässä on ns. rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen Suomeen, mikä mielestäni on ihan aiheellinen. Syntyessään tällainen asetelma ei palvelisi kantasuomalaisia eikä maahanmuuttajia. Muista puolueista sen sijaan ei ole tullut tällaisia ulostuloja. Kuvitellaanko tosiaan, että kaikki sujuisi maahanmuuton kanssa ns. muitta mutkitta tai “kuten Strömsössä”? Ongelmia on jo ollut tietyissä kaupunginosissa.

Tosiasiassa maahanmuutto on Suomelle ns. tuhannen taalan kysymys, jonka ratkaiseminen ja sen hallitseminen vaikuttaa pitkälle sekä maahanmuuttajien itsensä että kantasuomalaisten tulevaisuuteen. Tässä ei pitäisi olla varaa epäonnistua tai “antaa mennä vaan” -asenteelle.

2) Maahanmuuton rajoittaminen. Suomessakin resurssit ovat rajallisia. Tälläkin hetkellä julkinen sektori elää velaksi. Siltikin, kuuleman mukaan Suomi on yksi vauraimpia maita, jonka tulisi vastaanottaa maahantulijoita – näin ainakin maahanmuuton puolustajien mielestä. Kuitenkin mm. vuokra-asunnot suurissa kaupungeissa ovat rajallisia, eikä armeija-tyylinen majoitus vastaanottokeskuksissa ilmeisesti kelpaa pitkällä tähtäimellä(?) - ei tulijoille kuin maahanmuuton puoltajillekaan.

Suomi EI OLE Uganda, jossa pakolaiset ilmeisestikin saavat palan peltoa viljelläkseen. Kylmän ilmanalan Suomessa jokainen majoitetaan hyvinvointivaltion periaatteiden mukaisesti, ja se maksaa. Ja nyt tulee tämä pointti: Olisi todella typerää antaa Suomesta kuvaa miljoonille ja miljoonille tulijoille, että täällä kyllä huolehditaan ihmisistä, eikä täällä tarvitse tehdä mitään elämisensä eteen. Toimisiko tämänkaltainen sosiaaliperäinen maahanmuutto tai yhteiskunta pitkällä tähtäimellä? Epäilen.

Ennemmin tai myöhemmin maahanmuuton määrää jouduttaisiin rajoittamaan kysynnän, siis tulijavirran kasvaessa. Näin tulee tapahtumaan mm. Italiassa, jossa oikeisto ja populistit voittivat viimeaikaiset vaalit. Sama on edessä myös Suomessa.

-

Niin. Perussuomalaiset ovat ainoita puolueista, jotka uskaltavat tämänkaltaisia totuuksia sanoa. Muilla on ilmeisen ruusuinen kuva maahanmuutosta tai sitten pelätään rasistiksi leimautumista. Molempi pahempi, itseasiassa.

]]>
13 http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252870-perussuomalaiset-ovat-ainoita-jotka-todella-valittavat-maahanmuuttajista#comments Italian vaalit Maahanmuutto Perussuomalaiset Mon, 26 Mar 2018 06:12:33 +0000 Jori Kostiainen http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252870-perussuomalaiset-ovat-ainoita-jotka-todella-valittavat-maahanmuuttajista
Respectiä maahanmuuttajille http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252399-respectia-maahanmuuttajille <p>Suomessa on poliitikoita, joiden koko poliittinen ura on rakennettu maahanmuutolle ja sen vastustamiselle, koska se nähdään jatkuvasti pelkästään negatiivisena asiana. Sitten on niitä poliitikoita, jotka käyttävät tätä hyödyksi omassa politikoinnissaan, mutta silloinkin vain vaaleja edeltävinä kuukausina, epätoivoisessa yrityksessään osoittaa, mitä he poikkeavat niistä toisista poliitikoista.</p><p>Maahanmuuttajataustaisena suomalaisena &rdquo;tasavertaisuus&rdquo;, &rdquo;syrjimättömyys&rdquo;, &rdquo;rasisminvastaisuus&rdquo; ja &rdquo;yhtäläiset mahdollisuudet&rdquo; kuulostavat kovin kauniilta sanoilta. Valitettavan usein pelkiksi sanoiksi ne myös jäävät.</p><p>Sen tajuaa joka kerta kun näkee kansainvälisen maisterisihmisen paistamassa burgereita Mäkkärissä, vaikka hän aktiivisesti hakenut koulutustaan vastaavaa työtä.</p><p>Joka kerta kuulleessaan taas jostain väitöskirjan tehneestä uussuomalaisesta, joka nyt kelpaa vain siivoamaan vessoja.</p><p>Joka kerta kun sinut sivuutetaan työnhaussa, asuntomarkkinoilla ja kaikkialla muuallakin vain siksi, että olet Matin sijaan Muhammed.</p><p>Joka kerta kun kotoasi lähtiessä joudut psyykkaamaan itsesi kaikkien niiden herjojen, päällesi sylkemisten ja fyysisen käsiksikäymisen varalle vain siksi, että haluat osoittaa sisäistä vakaumustasi myös ulkoisesti jonkun kankaanpalan kautta.</p><p>Ovathan oikeusvaltion periaatteet kauniita sanoja, mutta näyttävät ulottuvan vain tietynvärisiin ihmisiin. Muille ne jäävät turhan usein unelmiksi, joiden turvin he pakenivat noita samoja asioita ja periaatteita julmasti polkevista maista.&nbsp;Vaaleaihoiset suomalaiset ovat tasa-arvoisempia kuin muut suomalaiset. </p><p>Kaupunginvaltuutettuna käyn tätä samaa keskustelua jatkuvasti kollegoideni kanssa ja joka kerta se tulee heille yllätyksenä: </p><p>&rdquo;Eihän noin voi olla. Ei täällä Suomessa!&rdquo; </p><p>Näin se ikävä kyllä on. </p><p>Te valtaväestön edustajat vain olette siinä onnekkaan etuoikeutetusta asemassa, että teillä on mahdollisuus purjehtia läpi elämän ilman pelkoa siitä, että ne yhtäläiset mahdollisuudet päättyvät ihonväriisi.&nbsp;Tai sitä, että kaikki sinun edellytyksesi mitätöidään pelkästään taustasi perusteella. </p><p>Ruskeat siskot ja veljet. On aika vaatia enemmän yhteiskunnaltamme ja niiltä ihmisiltä, joista se koostuu. Aika lopettaa piileskely pelon tai häpeän vuoksi. Aika sanoa, että nyt on saatu tarpeeksi ja asioiden on parempi alkaa muuttua. Ei valheita, tyhjiä lupauksia eikä silmien ummistamista &ndash; on ihan sama, kuinka noin tekevät ihmiset motivoivat tekonsa tai kuinka he perustelevat nykytilanteen oikeutuksen. </p><p>Te kaikki varmaan jo tiedättekin, että mm. eläkkeet ovat niitä asioita, jotka muut maksavat. Ei, sinun työuran jälkeistä elämääsi ei todellakaan makseta, sillä rahalla, joka jokaisesta palkkakuitistasi vietiin. Sinun eläkkeesi maksavat ne seuraavat sukupolvet. Ja jos olet havahtunut tuohon, olet varmaan tajunnut myös, kuinka paljon ihmisiä tämä maa tarvitsee työskentelemään, maksamaan veroja ja pitämään eläkkeitä ja koko maata pystyssä? </p><p>Maahanmuutto ja talouskasvu korreloivat läntisissä yhteiskunnissa. Vilkaisepa tilastoja ja vilkaisepa esimerkiksi länsinaapuriin. Pelkästään viime vuonna noita ihmisiä tuli tähän maahan 17 000 lisää. Ne 17 000 tulivat tänne juuri maahanmuuton kautta. </p><p>Valtaväestöä sen sijaan kuoli viime vuonna enemmän kuin tilalle syntyi. Niin monella tapaa maahanmuutto on ainoa kestävä keino ylläpitää tätä maailman onnellisinta hyvinvointiyhteiskuntaa, etenkin sellaista, jossa kymmenet tuhannet eivät joko pysty tai halua työskennellä.&nbsp;</p><p>Me maahanmuuttajat tehdään niitä duuneja jotka monille suomalaisille eivät kelpaa. Meikäläiset todellakin muuttaa työnperässä. Me maahanmuuttajat pidetään huoli niistä vanhuksista, joiden asia monia ei kiinnosta muulloin kuin silloin, kun sillä pääsee lyömään maahanmuuttajia. Me maksetaan niitä veroja, joista sossurahat tulee niin, ettei lusmuilijoiden tarvitse vahingossakaan ottaa vastuuta omasta elämästään.&nbsp;</p><p>Kaikki te mutsienne kellarissa asuvat, internetin keskustelupalstoilla aamukolmelta kännissä ahdistustanne möykkäävät tyypit, jotka syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä (Esimerkkeinä: koulutuksen, työn, naisen ja näköalojen puute...), miettikääpä voisiko syy olla ihan omassa itsessänne ja omissa valinnoissanne?</p><p>Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suomessa on poliitikoita, joiden koko poliittinen ura on rakennettu maahanmuutolle ja sen vastustamiselle, koska se nähdään jatkuvasti pelkästään negatiivisena asiana. Sitten on niitä poliitikoita, jotka käyttävät tätä hyödyksi omassa politikoinnissaan, mutta silloinkin vain vaaleja edeltävinä kuukausina, epätoivoisessa yrityksessään osoittaa, mitä he poikkeavat niistä toisista poliitikoista.

Maahanmuuttajataustaisena suomalaisena ”tasavertaisuus”, ”syrjimättömyys”, ”rasisminvastaisuus” ja ”yhtäläiset mahdollisuudet” kuulostavat kovin kauniilta sanoilta. Valitettavan usein pelkiksi sanoiksi ne myös jäävät.

Sen tajuaa joka kerta kun näkee kansainvälisen maisterisihmisen paistamassa burgereita Mäkkärissä, vaikka hän aktiivisesti hakenut koulutustaan vastaavaa työtä.

Joka kerta kuulleessaan taas jostain väitöskirjan tehneestä uussuomalaisesta, joka nyt kelpaa vain siivoamaan vessoja.

Joka kerta kun sinut sivuutetaan työnhaussa, asuntomarkkinoilla ja kaikkialla muuallakin vain siksi, että olet Matin sijaan Muhammed.

Joka kerta kun kotoasi lähtiessä joudut psyykkaamaan itsesi kaikkien niiden herjojen, päällesi sylkemisten ja fyysisen käsiksikäymisen varalle vain siksi, että haluat osoittaa sisäistä vakaumustasi myös ulkoisesti jonkun kankaanpalan kautta.

Ovathan oikeusvaltion periaatteet kauniita sanoja, mutta näyttävät ulottuvan vain tietynvärisiin ihmisiin. Muille ne jäävät turhan usein unelmiksi, joiden turvin he pakenivat noita samoja asioita ja periaatteita julmasti polkevista maista. Vaaleaihoiset suomalaiset ovat tasa-arvoisempia kuin muut suomalaiset.

Kaupunginvaltuutettuna käyn tätä samaa keskustelua jatkuvasti kollegoideni kanssa ja joka kerta se tulee heille yllätyksenä:

”Eihän noin voi olla. Ei täällä Suomessa!”

Näin se ikävä kyllä on.

Te valtaväestön edustajat vain olette siinä onnekkaan etuoikeutetusta asemassa, että teillä on mahdollisuus purjehtia läpi elämän ilman pelkoa siitä, että ne yhtäläiset mahdollisuudet päättyvät ihonväriisi. Tai sitä, että kaikki sinun edellytyksesi mitätöidään pelkästään taustasi perusteella.

Ruskeat siskot ja veljet. On aika vaatia enemmän yhteiskunnaltamme ja niiltä ihmisiltä, joista se koostuu. Aika lopettaa piileskely pelon tai häpeän vuoksi. Aika sanoa, että nyt on saatu tarpeeksi ja asioiden on parempi alkaa muuttua. Ei valheita, tyhjiä lupauksia eikä silmien ummistamista – on ihan sama, kuinka noin tekevät ihmiset motivoivat tekonsa tai kuinka he perustelevat nykytilanteen oikeutuksen.

Te kaikki varmaan jo tiedättekin, että mm. eläkkeet ovat niitä asioita, jotka muut maksavat. Ei, sinun työuran jälkeistä elämääsi ei todellakaan makseta, sillä rahalla, joka jokaisesta palkkakuitistasi vietiin. Sinun eläkkeesi maksavat ne seuraavat sukupolvet. Ja jos olet havahtunut tuohon, olet varmaan tajunnut myös, kuinka paljon ihmisiä tämä maa tarvitsee työskentelemään, maksamaan veroja ja pitämään eläkkeitä ja koko maata pystyssä?

Maahanmuutto ja talouskasvu korreloivat läntisissä yhteiskunnissa. Vilkaisepa tilastoja ja vilkaisepa esimerkiksi länsinaapuriin. Pelkästään viime vuonna noita ihmisiä tuli tähän maahan 17 000 lisää. Ne 17 000 tulivat tänne juuri maahanmuuton kautta.

Valtaväestöä sen sijaan kuoli viime vuonna enemmän kuin tilalle syntyi. Niin monella tapaa maahanmuutto on ainoa kestävä keino ylläpitää tätä maailman onnellisinta hyvinvointiyhteiskuntaa, etenkin sellaista, jossa kymmenet tuhannet eivät joko pysty tai halua työskennellä. 

Me maahanmuuttajat tehdään niitä duuneja jotka monille suomalaisille eivät kelpaa. Meikäläiset todellakin muuttaa työnperässä. Me maahanmuuttajat pidetään huoli niistä vanhuksista, joiden asia monia ei kiinnosta muulloin kuin silloin, kun sillä pääsee lyömään maahanmuuttajia. Me maksetaan niitä veroja, joista sossurahat tulee niin, ettei lusmuilijoiden tarvitse vahingossakaan ottaa vastuuta omasta elämästään. 

Kaikki te mutsienne kellarissa asuvat, internetin keskustelupalstoilla aamukolmelta kännissä ahdistustanne möykkäävät tyypit, jotka syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä (Esimerkkeinä: koulutuksen, työn, naisen ja näköalojen puute...), miettikääpä voisiko syy olla ihan omassa itsessänne ja omissa valinnoissanne?

Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset. 

]]>
92 http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252399-respectia-maahanmuuttajille#comments Maahanmuutto Pakolaiset Politiikka Työllisyys Työperäinen maahanmuutto Fri, 16 Mar 2018 14:41:00 +0000 Abdirahim HUSU Hussein . http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252399-respectia-maahanmuuttajille
Suomi on maailman onnellisin valtio http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252348-suomi-on-maailman-onnellisin-valtio <p>YK:n tuottama <u><a href="http://worldhappiness.report/ed/2018/">The World Happiness Report-tutkimus</a></u> paljastaa lahjomattomasti, että Suomi on noussut maailman kaikkien valtioiden joukossa kaikkein ruusuntuoksuisimmaksi onnelaksi, missä eläminen on jatkuvaa pumpuliin kiedottua auvoa.</p> <p>Arjen kokemusasiantuntijana tutkimusraportin tulokset on helppo vahvistaa - elintarvikkeita saa edulliseen hintaan lähikaupoista ja tuotteita voi valikoida laadukkaasta ja terveyttä edistävästä valikoimasta, asuminen on myös mukavaa 125&nbsp; lämmitetyn neliömetrin omakotitaloasunnossa johon sisältyy ikkunanäkymät ehkä Suomen puhtaimpaan luontoympäristöön ja raha-asiatkin on helppo hoitaa joko korttimaksulla tai käyttämällä käteviä nettipankin palveluja. Tarvittaessa käteistä rahaa on vaivattomasti saatavilla liikerakennusten yhteyteen sijoitetuista automaateista.</p> <p>Yhteiskunnallisella tasolla Suomen onnellisuus on silmiinpistävää. Kaikkinaisen köyhyyden, nälän tai edes työttömyyden kaltaisen kurjuuden puuttuessa maastamme poliittinen elämä keskittyy jäntevästi vahvistamaan hyvinvointivaltiomme rakenteita sulassa poliittiset puoluerajat yliittävässä sovussa. Eduskunnassakin poliitikkojen keskinäiset erimielisyydet vertautuvat pienimuotoisuudessaan NatGeo-kanavalla pyörivän <u><a href="https://www.natgeotv.com/fi/ohjelmat/natgeo/saari-ilman-lakeja">&acute;Saari ilman lakeja&acute; </a></u>-tositelevisiosarjan juonenkäänteisiin. Pähkäillään siis kuvausryhmän kameroiden edessä siitä, että kaatuuko se&nbsp; tuo pystyyn lahoava <u><a href="http://alueuudistus.fi/mika-on-sote-uudistus">hemlokki-puu</a></u> kävelysillan päälle vai rysähtääköhän&nbsp; se sittenkin takaisin sinne metsän puolelle...</p> <p>&nbsp;</p> <p>Mistä tämä Suomen mainio nousu onnellisuustutkimuksen&nbsp; kärkisijalle on sitten seurausta muusta kuin suomalaisten kansallisesta ja ehkä jopa geneettisesti periytyvästä onnellisuushakuisesta ominaisluonteesta?</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>No, tutkimusraportti antaa tähän kysymykseen erään osavastauksen. Tämänvuotisessa raportissa tutkimuksellisena painopistealueena on käytetty maahanmuuttoa ja maahanmuuttajien onnellisuutta :</p> <p>&nbsp; &nbsp;<em> &nbsp;&quot;Five of the report&rsquo;s seven chapters deal primarily with migration, as summarized in Chapter 1. For both domestic and international migrants, the report studies not just the happiness of the migrants and their host communities, but also of those left behind, whether in the countryside or in the source country. <strong>The results are generally positive.</strong>&quot;</em></p> <p>&nbsp;</p> <p>Maahanmuuttajat siis jo pelkästään omalla olemisellaan lisäävät yleistä onnellisuuden kokemista...</p> <p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> YK:n tuottama The World Happiness Report-tutkimus paljastaa lahjomattomasti, että Suomi on noussut maailman kaikkien valtioiden joukossa kaikkein ruusuntuoksuisimmaksi onnelaksi, missä eläminen on jatkuvaa pumpuliin kiedottua auvoa.

Arjen kokemusasiantuntijana tutkimusraportin tulokset on helppo vahvistaa - elintarvikkeita saa edulliseen hintaan lähikaupoista ja tuotteita voi valikoida laadukkaasta ja terveyttä edistävästä valikoimasta, asuminen on myös mukavaa 125  lämmitetyn neliömetrin omakotitaloasunnossa johon sisältyy ikkunanäkymät ehkä Suomen puhtaimpaan luontoympäristöön ja raha-asiatkin on helppo hoitaa joko korttimaksulla tai käyttämällä käteviä nettipankin palveluja. Tarvittaessa käteistä rahaa on vaivattomasti saatavilla liikerakennusten yhteyteen sijoitetuista automaateista.

Yhteiskunnallisella tasolla Suomen onnellisuus on silmiinpistävää. Kaikkinaisen köyhyyden, nälän tai edes työttömyyden kaltaisen kurjuuden puuttuessa maastamme poliittinen elämä keskittyy jäntevästi vahvistamaan hyvinvointivaltiomme rakenteita sulassa poliittiset puoluerajat yliittävässä sovussa. Eduskunnassakin poliitikkojen keskinäiset erimielisyydet vertautuvat pienimuotoisuudessaan NatGeo-kanavalla pyörivän ´Saari ilman lakeja´ -tositelevisiosarjan juonenkäänteisiin. Pähkäillään siis kuvausryhmän kameroiden edessä siitä, että kaatuuko se  tuo pystyyn lahoava hemlokki-puu kävelysillan päälle vai rysähtääköhän  se sittenkin takaisin sinne metsän puolelle...

 

Mistä tämä Suomen mainio nousu onnellisuustutkimuksen  kärkisijalle on sitten seurausta muusta kuin suomalaisten kansallisesta ja ehkä jopa geneettisesti periytyvästä onnellisuushakuisesta ominaisluonteesta?

 

 

No, tutkimusraportti antaa tähän kysymykseen erään osavastauksen. Tämänvuotisessa raportissa tutkimuksellisena painopistealueena on käytetty maahanmuuttoa ja maahanmuuttajien onnellisuutta :

     "Five of the report’s seven chapters deal primarily with migration, as summarized in Chapter 1. For both domestic and international migrants, the report studies not just the happiness of the migrants and their host communities, but also of those left behind, whether in the countryside or in the source country. The results are generally positive."

 

Maahanmuuttajat siis jo pelkästään omalla olemisellaan lisäävät yleistä onnellisuuden kokemista...

 

]]>
10 http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252348-suomi-on-maailman-onnellisin-valtio#comments Maahanmuutto YK Thu, 15 Mar 2018 17:55:20 +0000 Juho Antikainen http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252348-suomi-on-maailman-onnellisin-valtio
Rakennusteollisuus lobbaa maahanmuuttoa http://markusheikkil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252331-rakennusteollisuus-lobbaa-maahanmuuttoa <p>Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston teettämän selvityksen mukaan Helsingin seudun väestönkasvu aiheutuu lähes kokonaan maahanmuutosta. Eri skenaarioiden mukaan Helsingin seudulla vuoteen 2050 mennessä tapahtuva väestönkasvu aiheutuu 75-100 prosenttisesti maahanmuutosta. Tähän selvitykseen pohjautuu myös Helsingin uusi yleiskaava.</p><p>Jo vuodesta 2006 lähtien valtaosa Helsingin seudun väestönkasvusta on ollut maahanmuuttovetoista. Joka vuosi Helsingin seudulle on muuttanut yli 5000 ihmistä ulkomailta. Rakentaminen on miljardiluokan bisnestä ja siksi on luonnollista, että rakennusteollisuudella on merkittävä vaikutus yhteiskuntapolitiikkaan. Monella on oma lusikkansa soppajonossa.</p><p>Rakennusliikkeiden etujärjestö Rakennusteollisuus RT ry antoi 23.2.2016 lausunnon Helsingin kaupungille asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmaan. Lausunnossa on yleistä liirumlaarumia rakentamisen työllistävistä vaikutuksista ja alueelle muuttavien myötä kasvavasta verokertymästä. Samoin mainitaan että &ldquo;asuntokysyntään tulee vastata monipuolisesti vuokra- osaomistus-, asumisoikeus- että omistusasuntotuotannolla niin ikään tulee tarjolla olla kerrostaloja, rivitaloja ja omakotitaloja.&rdquo;</p><p>Kuitenkin on selvää minkälaisten väestöryhmien tarpeisiin Rakennusteollisuus toivoo panostettavan:&rdquo;Todettakoon kuitenkin, että asuntorakentamisen määrää voidaan lisätä parhaiten kerrostalokannalla.&rdquo; Ja toisessa kohdassa lausuntoa:&rdquo;Asuntotarjonnan määrän lisäämiseksi tulee käyttää kaikkia mahdollisia keinoja ja erityisesti kohtuuhintaisen vuokra asuntotuotannon edistämiseen.&rdquo;</p><p>Mitä jälkimmäisen lainauksen &ldquo;kaikki mahdolliset keinot&rdquo; pitävät sisällään merkitys jää lukijan arvailujen varaan. Rakennusteollisuudelle ei luonnollisestikaan ole mitään merkitystä sillä, mikä taho tosiasiallisesti uusien vuokra-asuntojen vuokrat maksaa.</p><p>Samoin RT:n lausunnossa kannustetaan kaupunkiseudun raideliikenteen lisärakentamiseen:&rdquo;Kannatamme sitä, että valtio&nbsp;osallistuu liikenneinvestointeihin (Espoon metro) koska investoinnit generoivat merkittävän määrän asuntorakentamista, jotka hankkeet työllistävät ja tuovat verotuloja. Pidämme huolestuttavana sitä, että infrarakentamisen näkymät ovat heikot&rdquo;. Raideliikenteen lisääminen on myös monen poliitikon agendalla, vaikka tosiasiallisesti raideliikenne parantaa julkista liikennettä ainoastaan pysäkkien välittömässä läheisyydessä. Tämä nähtiin jo 1980-luvulla itäisen metron avauduttua ja jälleen länsimetron aukeamisen yhteydessä.</p><p>Helsingin seudun väestönkasvun välttämättömyyttä on perusteltu osin sillä, että uudet raideliikenteen hankkeet vaativat enemmän asukkaita ollakseen kannattavia. Tämä on melkoinen kehäpäätelmä. Onko todella järkevää politiikkaa haalia uusia asukkaita, jotta nykyisten asukkaiden joukkoliikennepalvelut heikkenisivät?&nbsp;</p><p>Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) on vastikään ehdottanut turvapaikkaprosessin muuttamista siten, että Suomeen otettaisiin vuosittain 10000 kiintiöpakolaista. Viime vuosina turvapaikan saaneista henkilöistä suuri osa on muuttanut Helsingin seudulle ja näin on varmasti tulevaisuudessakin. Koska turvapaikanhakijoiden määrä vaihtelee nykysysteemissä merkittävästi vuosittain, esimerkiksi vuonna 2015 32000 ja vuonna 2016 taas 5600, on vaikeaa varmistua siitä, että uuteen rakennuskantaan saadaan riittävästi asukkaita. Jos luku olisi Mykkäsen esittämällä tavalla kiinteä, rakennusliikkeiden lobbaus olisi helpompaa, kun maahanmuuttajia olisi joka vuosi vähintään 10000.</p><p>Mykkänen on toiminut elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtoryhmän jäsenenä vastuualueenaan &quot;keskeiset vaikuttamishankkeet ja uudistuminen&quot;. Hän on toiminut myös EK:n nykyisen toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen erityisavustajana hänen toimiessaa elinkeinoministerinä. Rakennusteollisuus RT on EK:n jäsenliitto. Viime aikoina on nostettu esiin karenssiaika, jolloin ei saisi politiikassa toimimisen jälkeen siirtyä elinkeinoelämän palvelukseen. Voi kuitenkin kysyä, ajaisiko käänteinen karenssi yhteistä etua kuitenkin paremmin? Toisin sanottuna se, että ministeriksi ei voisi hypätä minkään etujärjestön kelkasta.</p><p>Mykkänen käytti kaikista kansanedustajaehdokkaista eniten rahaa vaalikampanjaansa viime eduskuntavaaleissa: kaikkiaan 92973,88 euroa. Tästä summasta 51031 euroa oli saatu yksityisiltä, yrityksiltä ja muilta tahoilta. Vaalirahailmoituksensa mukaan Mykkänen ei ole saanut yli 1500 euroa ylittäviä lahjoituksia yrityksiltä, yksityishenkilöiltä tai muilta tahoilta vaalikampanjaansa. Näin ollen hänen vaalirahoittajansa jäävät ikuiseksi mysteeriksi.&nbsp;</p><p>Valtamediaa ei kiinnosta tarttua tällaisiin aiheisiin, koska myös mediatalot ovat välillisesti rakennusliikkeiden vasalleja. Asuntojen myynti- ja vuokrausilmoitukset muodostavat nimittäin merkittävän osan lehtien ilmoitustuloista, eivätkä sanomalehdet ole enää itsenäisiä vaan mediakonsernien osia.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston teettämän selvityksen mukaan Helsingin seudun väestönkasvu aiheutuu lähes kokonaan maahanmuutosta. Eri skenaarioiden mukaan Helsingin seudulla vuoteen 2050 mennessä tapahtuva väestönkasvu aiheutuu 75-100 prosenttisesti maahanmuutosta. Tähän selvitykseen pohjautuu myös Helsingin uusi yleiskaava.

Jo vuodesta 2006 lähtien valtaosa Helsingin seudun väestönkasvusta on ollut maahanmuuttovetoista. Joka vuosi Helsingin seudulle on muuttanut yli 5000 ihmistä ulkomailta. Rakentaminen on miljardiluokan bisnestä ja siksi on luonnollista, että rakennusteollisuudella on merkittävä vaikutus yhteiskuntapolitiikkaan. Monella on oma lusikkansa soppajonossa.

Rakennusliikkeiden etujärjestö Rakennusteollisuus RT ry antoi 23.2.2016 lausunnon Helsingin kaupungille asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmaan. Lausunnossa on yleistä liirumlaarumia rakentamisen työllistävistä vaikutuksista ja alueelle muuttavien myötä kasvavasta verokertymästä. Samoin mainitaan että “asuntokysyntään tulee vastata monipuolisesti vuokra- osaomistus-, asumisoikeus- että omistusasuntotuotannolla niin ikään tulee tarjolla olla kerrostaloja, rivitaloja ja omakotitaloja.”

Kuitenkin on selvää minkälaisten väestöryhmien tarpeisiin Rakennusteollisuus toivoo panostettavan:”Todettakoon kuitenkin, että asuntorakentamisen määrää voidaan lisätä parhaiten kerrostalokannalla.” Ja toisessa kohdassa lausuntoa:”Asuntotarjonnan määrän lisäämiseksi tulee käyttää kaikkia mahdollisia keinoja ja erityisesti kohtuuhintaisen vuokra asuntotuotannon edistämiseen.”

Mitä jälkimmäisen lainauksen “kaikki mahdolliset keinot” pitävät sisällään merkitys jää lukijan arvailujen varaan. Rakennusteollisuudelle ei luonnollisestikaan ole mitään merkitystä sillä, mikä taho tosiasiallisesti uusien vuokra-asuntojen vuokrat maksaa.

Samoin RT:n lausunnossa kannustetaan kaupunkiseudun raideliikenteen lisärakentamiseen:”Kannatamme sitä, että valtio osallistuu liikenneinvestointeihin (Espoon metro) koska investoinnit generoivat merkittävän määrän asuntorakentamista, jotka hankkeet työllistävät ja tuovat verotuloja. Pidämme huolestuttavana sitä, että infrarakentamisen näkymät ovat heikot”. Raideliikenteen lisääminen on myös monen poliitikon agendalla, vaikka tosiasiallisesti raideliikenne parantaa julkista liikennettä ainoastaan pysäkkien välittömässä läheisyydessä. Tämä nähtiin jo 1980-luvulla itäisen metron avauduttua ja jälleen länsimetron aukeamisen yhteydessä.

Helsingin seudun väestönkasvun välttämättömyyttä on perusteltu osin sillä, että uudet raideliikenteen hankkeet vaativat enemmän asukkaita ollakseen kannattavia. Tämä on melkoinen kehäpäätelmä. Onko todella järkevää politiikkaa haalia uusia asukkaita, jotta nykyisten asukkaiden joukkoliikennepalvelut heikkenisivät? 

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) on vastikään ehdottanut turvapaikkaprosessin muuttamista siten, että Suomeen otettaisiin vuosittain 10000 kiintiöpakolaista. Viime vuosina turvapaikan saaneista henkilöistä suuri osa on muuttanut Helsingin seudulle ja näin on varmasti tulevaisuudessakin. Koska turvapaikanhakijoiden määrä vaihtelee nykysysteemissä merkittävästi vuosittain, esimerkiksi vuonna 2015 32000 ja vuonna 2016 taas 5600, on vaikeaa varmistua siitä, että uuteen rakennuskantaan saadaan riittävästi asukkaita. Jos luku olisi Mykkäsen esittämällä tavalla kiinteä, rakennusliikkeiden lobbaus olisi helpompaa, kun maahanmuuttajia olisi joka vuosi vähintään 10000.

Mykkänen on toiminut elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtoryhmän jäsenenä vastuualueenaan "keskeiset vaikuttamishankkeet ja uudistuminen". Hän on toiminut myös EK:n nykyisen toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen erityisavustajana hänen toimiessaa elinkeinoministerinä. Rakennusteollisuus RT on EK:n jäsenliitto. Viime aikoina on nostettu esiin karenssiaika, jolloin ei saisi politiikassa toimimisen jälkeen siirtyä elinkeinoelämän palvelukseen. Voi kuitenkin kysyä, ajaisiko käänteinen karenssi yhteistä etua kuitenkin paremmin? Toisin sanottuna se, että ministeriksi ei voisi hypätä minkään etujärjestön kelkasta.

Mykkänen käytti kaikista kansanedustajaehdokkaista eniten rahaa vaalikampanjaansa viime eduskuntavaaleissa: kaikkiaan 92973,88 euroa. Tästä summasta 51031 euroa oli saatu yksityisiltä, yrityksiltä ja muilta tahoilta. Vaalirahailmoituksensa mukaan Mykkänen ei ole saanut yli 1500 euroa ylittäviä lahjoituksia yrityksiltä, yksityishenkilöiltä tai muilta tahoilta vaalikampanjaansa. Näin ollen hänen vaalirahoittajansa jäävät ikuiseksi mysteeriksi. 

Valtamediaa ei kiinnosta tarttua tällaisiin aiheisiin, koska myös mediatalot ovat välillisesti rakennusliikkeiden vasalleja. Asuntojen myynti- ja vuokrausilmoitukset muodostavat nimittäin merkittävän osan lehtien ilmoitustuloista, eivätkä sanomalehdet ole enää itsenäisiä vaan mediakonsernien osia.

]]>
2 http://markusheikkil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252331-rakennusteollisuus-lobbaa-maahanmuuttoa#comments Helsingin asuntopolitiikka Lobbaus Maahanmuutto Raideliikenne Rakennusala Thu, 15 Mar 2018 13:00:39 +0000 Markus Heikkilä http://markusheikkil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252331-rakennusteollisuus-lobbaa-maahanmuuttoa
Maahantulijoiden kolonialistinen asenne aiheuttaa rasismia http://pahis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252253-maahantulijoiden-kolonialistinen-asenne-aiheuttaa-rasismia <p>Suvaitsevaiset aloittivat eilen Twitterissä <a href="https://twitter.com/hashtag/olentodistanut">#olentodistanut</a>-kampanjan, jonka tarkoituksena oli tuoda esille kuinka valtava ihmisoikeusongelma rasismi Suomessa on. Selaillessani kyseistä hashtagia osui silmiin vihreiden kansanedustaja <a href="https://twitter.com/yanarozan/status/973281690121621505">Ozan Yanarin twiitti</a>.</p><p><em><strong>&quot;On ihmisiä, jotka eivät kestä nähdä eritaustaisia ihmisiä päättävissä elimissä. Heidän pitää tottua siihen,että Suomi on myös meidän maamme. Me emme ole menossa mihinkään.&quot;</strong></em></p><p>Yanarin ylimielinen ja kolonialistinen asenne tulee hyvin ilmi. &quot;Me tulimme tänne, me jäämme tänne, ettekä te voi sille mitään, lälläslää.&quot;</p><p>Joten ei kai se mikään ihme ole, että joissain suomalaisissa voi herätä rasistisia ajatuksia? Tämän tajuamiseen ei pitäisi kellään mennä kovin kauan, jos vähänkään viitsii miettiä.</p><p>Siksi epäilyttääkin onko Ozanin heitto tehty tahallaan ja laskelmoidusti. Twiitti oli kuitenkin osa suvaitsevaisten antirasistista kampanjaa, joten ei olisi mikään ihme, jos sen tarkoituksena olisi nimenomaan ollut provosoida rasistisia kommentteja. Niitä kommentteja kauhistellessa on sitten hyvä uhriutua kovaan ääneen, kuten tapana on.</p><p><a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/232488-ozan-yanar-paukautti-eduskunnassa-olisin-ylpeasti-suomen-presidentti-jos-tilanne">Yanar on myös aiemmin vaatinut luopumista presidentin syntyperävaatimuksesta</a>, jotta maahantulijat voisivat miehittää myös sen viran.</p><p>Tässä nähdään jälleen se älyllisesti epärehellinen asenne, mikä suvaitsevaisilla on. Suomeen kohdistuva kolonialismi on ihan ok, mutta jos suomalaiset lähtisivät samalla asenteella mihin tahansa toiseen maahan, se tuomittaisiin välittömästi ja perusteellisesti.</p><p>Ei siis todellakaan tarvitse olla minkään sortin rasisti tunteakseen vastenmielisyyttä Ozan Yanarin käytöstä kohtaan. Siihen riittää ihan tervejärkiset anti-imperialistiset periaatteet, joita hyvin suuri osa suomalaisista kannattaa.</p><p>Kampanjan aloittanut (perusteilla oleva) yhdistys <a href="https://twitter.com/RFeministit/status/973682589721681921">Fem-R näyttää olevan avoimesti keskustelun kieltämisen kannalla</a>.</p><p><em><strong>&quot;Suosittelemme edelleen, että blokkaatte kaikki trollit suoralta kädeltä ettekä ala osallistumaan keskusteluun heidän kanssaan. Keskustelu ainoastaan lisää heidän intoaan ja sitä emme halua.&quot;</strong></em></p><p>Näille suvaitsevaisille &quot;trolli&quot; tarkoittaa yleensä henkilöä, joka on vain eri mieltä asiasta. Sama meininki siis jatkuu kuin tähänkin asti. Keskustelun käymättä jättäminen ei kuitenkaan tee mitään itse ongelmille. Vaikka julkista keskustelua ei käydäkään, niin pinnan alla silti kytee.</p><p>Samalla yhteiskunnallinen jakautuminen jatkuu. Kieltäytymällä keskustelusta vain luodaan yhä syvemmät jakolinjat eri ihmisryhmien välille ja varmistetaan, ettei oikeille ongelmille tehdä yhtään mitään. Ei ole hankala ennustaa, että tulevaisuudessa tämän ansiosta ristiriidat tulevat leimahtamaan reilusti suurempiin mittasuhteisiin.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suvaitsevaiset aloittivat eilen Twitterissä #olentodistanut-kampanjan, jonka tarkoituksena oli tuoda esille kuinka valtava ihmisoikeusongelma rasismi Suomessa on. Selaillessani kyseistä hashtagia osui silmiin vihreiden kansanedustaja Ozan Yanarin twiitti.

"On ihmisiä, jotka eivät kestä nähdä eritaustaisia ihmisiä päättävissä elimissä. Heidän pitää tottua siihen,että Suomi on myös meidän maamme. Me emme ole menossa mihinkään."

Yanarin ylimielinen ja kolonialistinen asenne tulee hyvin ilmi. "Me tulimme tänne, me jäämme tänne, ettekä te voi sille mitään, lälläslää."

Joten ei kai se mikään ihme ole, että joissain suomalaisissa voi herätä rasistisia ajatuksia? Tämän tajuamiseen ei pitäisi kellään mennä kovin kauan, jos vähänkään viitsii miettiä.

Siksi epäilyttääkin onko Ozanin heitto tehty tahallaan ja laskelmoidusti. Twiitti oli kuitenkin osa suvaitsevaisten antirasistista kampanjaa, joten ei olisi mikään ihme, jos sen tarkoituksena olisi nimenomaan ollut provosoida rasistisia kommentteja. Niitä kommentteja kauhistellessa on sitten hyvä uhriutua kovaan ääneen, kuten tapana on.

Yanar on myös aiemmin vaatinut luopumista presidentin syntyperävaatimuksesta, jotta maahantulijat voisivat miehittää myös sen viran.

Tässä nähdään jälleen se älyllisesti epärehellinen asenne, mikä suvaitsevaisilla on. Suomeen kohdistuva kolonialismi on ihan ok, mutta jos suomalaiset lähtisivät samalla asenteella mihin tahansa toiseen maahan, se tuomittaisiin välittömästi ja perusteellisesti.

Ei siis todellakaan tarvitse olla minkään sortin rasisti tunteakseen vastenmielisyyttä Ozan Yanarin käytöstä kohtaan. Siihen riittää ihan tervejärkiset anti-imperialistiset periaatteet, joita hyvin suuri osa suomalaisista kannattaa.

Kampanjan aloittanut (perusteilla oleva) yhdistys Fem-R näyttää olevan avoimesti keskustelun kieltämisen kannalla.

"Suosittelemme edelleen, että blokkaatte kaikki trollit suoralta kädeltä ettekä ala osallistumaan keskusteluun heidän kanssaan. Keskustelu ainoastaan lisää heidän intoaan ja sitä emme halua."

Näille suvaitsevaisille "trolli" tarkoittaa yleensä henkilöä, joka on vain eri mieltä asiasta. Sama meininki siis jatkuu kuin tähänkin asti. Keskustelun käymättä jättäminen ei kuitenkaan tee mitään itse ongelmille. Vaikka julkista keskustelua ei käydäkään, niin pinnan alla silti kytee.

Samalla yhteiskunnallinen jakautuminen jatkuu. Kieltäytymällä keskustelusta vain luodaan yhä syvemmät jakolinjat eri ihmisryhmien välille ja varmistetaan, ettei oikeille ongelmille tehdä yhtään mitään. Ei ole hankala ennustaa, että tulevaisuudessa tämän ansiosta ristiriidat tulevat leimahtamaan reilusti suurempiin mittasuhteisiin.

]]>
7 http://pahis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252253-maahantulijoiden-kolonialistinen-asenne-aiheuttaa-rasismia#comments Imperialismi Kolonialismi Maahanmuutto Rasismi Wed, 14 Mar 2018 10:19:28 +0000 Samuli Pahalahti http://pahis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252253-maahantulijoiden-kolonialistinen-asenne-aiheuttaa-rasismia
Oikea vastaus on: Kanada http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252084-oikea-vastaus-on-kanada <p>Aloin kirjoittamaan tätä blogia Lontoon Heathrown kentällä. Yli Atlantin vienyt, noin 7 tuntinen lentomatka, on takana ja edessä oli loppukiri kohti Helsinkiä. Kerron tässä nyt ihan yleisellä tasolla matkakertomuksen omaisesti matkastamme. Viestintää hoidettiin Twitterissä hashtagilla #JarppaCANADA</p><p>Olimme siis TEM:n delegaation kanssa noin viikon mittaisella työmatkalla Kanadan Torontossa. Matka jakautui kahteen eri osioon. Ensimmäiset päivät &quot;sijaistin&quot; elinkeinoministeri Mika Lintilää kaivosasioissa. Torontossa järjestettiin Nordic Mining Day, Suomen vetovastuulla.&nbsp;<br />Lisäksi osallistuin <a href="http://www.pdac.ca/">PDAC</a>:n tapahtumiin(Prospectors and Developers Association of Canada), kuten PDAC-messuihin, sijoittajaillalliselle ja Face to face- tapaamiseen Ontarion alueen päättäjien kanssa. Tämä PDAC on yksi maailman suurimmista kaivosalan tapahtumista johon osallistuu vuosittain <a href="tel:20000-25000">20000-25000</a> kävijää. Tapahtumassa on erilliset näyttelyosastot sijoittajille ja teknologiatoimittajille. Suomi oli hyvin esillä mm.<a href="http://www.outotec.fi/">Outotecin</a>, <a href="http://www.gtk.fi/">GTKn</a> ja <a href="http://www.miningfinland.com/">Mining Finland</a>-kasvuohjelmalla ja sen yritysjäsenien toimesta omalla näyttelyosastolla.</p><p>Sunnuntaina 4.3 tutustuimme päivällä Niagaran putouksiin. Vaikuttavan näköistä. Energian tuotantoon vettä riittää. Tapasimme illalla Mining Finland- kasvuohjelman yrityksiä.</p><p>Maanantaina 5.3 osallistuin mm. PDAC-kokoukseen ja pidin sen avauspuheen.&nbsp;</p><p>Tiistaina 6.3 tapasin Sudburyn toimijoita messualueella. Lisäksi tapasin messuilla Irlannin luonnonvaroista vastaava <a href="https://en.m.wikipedia.org/wiki/Se%C3%A1n_Kyne">ministeri Sean Kynen</a>.<br />Illalla osallistuimme <a href="http://www.pdac.ca/convention/networking-events/awards-evening">PDAC/Awards- </a>gaalaan. Siellä palkittiin alan toimijoita useissa eri kategorioissa.</p><p>Matkan toinen osuus koostui tutustumisesta Kanadan tapaan kotouttaa/työllistää maahanmuuttajia.</p><p>Strategia on koko lailla selvä: Kanada tarvitsee maahanmuuttajia ja pyrkii sekä auttamaan heitä että samalla itse hyötymään taloudellisesti. Tätä ei millään lailla peitellä vaan sanoma on selkeä. Kanada valitsee osaajia, jotka voivat hyödyttää maan talouskasvua ja huoltosuhdetta.&nbsp;</p><p>Tapaamiset keskittyivät tähän teemaan. Sekä Toronton kaupungin että Ontarion osavaltion toimijoiden tapaamiset olivat varsin mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Kanada ei kuten USAkaan ole sama asia kuin Suomi, mutta on hyvä käydä hakemassa vaikutteita ja ideoita muualta. On itsestäänselvää, että työperäinen maahanmuutto ja pakolaisuus ovat eri asioita. Totean tämän tässä näin erikseen, koska tiedän jo entuudestaan että minulle tullaan tämäkin asia kertomaan joidenkin taholta.&nbsp;</p><p>Tapasin keskiviikkona 7.3 pääjohtaja Corinne Piercen ja &nbsp;kabinettipäällikkö Ali Salamin( Settlement and Integration Branch, Immigration, Refugees and Citizenship Canada).&nbsp;</p><p>Tämän jälkeen lounastimme hra 99:n ravintolassa. Päivä jatkui vierailulla <a href="https://lumon.com/ca-en">Lumon Canadan</a> luona. Olli Vänskä kertoi <a href="https://lumon.com/fi">Lumonin</a> toiminnasta Kanadassa. He ovat saaneet sitkeän työn ansiosta jalansijaa maassa. Markkinathan ovat valtavat. Lumon siis valmistaa ja toimittaa parvekelasituksia ja patioita. Maailman huippuluokkaa olevia tuotteita. Siellä oli muuten Kouvola muutenkin edustettuna kuin vain sillä, että Lumonin pääpaikka on Kouvolassa. <a href="http://www.kookoo.fi/">Twitter kertokoon lisää asiasta kiinnostuneille.</a></p><p>8.3 torstaina vierailimme <a href="http://triec.ca/">TRIEC</a>:ssä(Toronto Region Immigrant Employment Council). Johtaja Debroy Chan kertoi meille TRIECin toiminnasta esim.mentorointimallistaan.<br />Samana päivänä tapasin myös Ontarion provinssin työministerin, Kevin Flynnin. Hänen kanssaan kävimme keskustelua mm.pitkäaikaistyöttömyydestä, vaikeimmin työllistyvistä ja niistä keinoista joilla Ontario pyrkii vaikuttamaan työllistymiseen.&nbsp;</p><p>Lopuksi, ennen lähtöä lentokentälle, vierailimme <a href="https://www.unifor.org/en/about-unifor">UNIFORin</a>(suurin yksityisen sektorin ammattiliitto)luona. Sari Sairanen kertoi meille heidän haasteistaan, erityisesti nuorisotyöttömyys nousi esille. Myös työsuojelukysymykset olivat esillä.</p><p>Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut matka. Saimme hyvän kattauksen kaivosasioista ja erityisesti hyvistä mahdollisuuksista joita ala tarjoaa myös Suomelle. Suomi on erittäin potentiaalinen kohde uusille kaivoksille ja toisaalta alan teknologiaa tarjoaville yrityksille globaalisti. On ilman muuta pidettävä huoli kestävästä tavasta harjoittaa toimintaa ja se oli korostetusti esillä käytetyissä puheenvuoroissa.&nbsp;</p><p>Kanadan maahanmuuttopolitiikka on erilaista kuin Suomen. Se perustuu vahvasti työperäiseen maahanmuuttoon ja osaajien hyödyntämiseen maan talouden ja vaurauden edistäjänä.&nbsp;Tämä kulma tuli varsin selvästi esille. Kanadassa yli puolet maan viimeaikaisesta(2016) maahanmuutosta on tullut 10 maasta. Filippiinit, Intia ja Kiina huippuna. 2016 Kanada oli koti 5,7 miljoonalle maahanmuuttajalle. Heistä lähes 860.000 oli pakolaisia. 1,2 miljoonasta viime vuosina maahan tulleesta(2011-2016) 6/10 oli taloudellisia maahanmuuttajia(Economic immigrants), 3/10 perheen yhdistämisen kautta(Family immigrants) ja 1/10 pakolaisia.</p><p><br />Suomen Kanadan suurlähettiläs Vesa Lehtonen &nbsp;auttoi käytännön asioissa(esim.kuljetukset) erinomaisella tavalla koko matkan ajan. Tämäkin reissu todisti sen, että meillä on varsin osaavat ihmiset ulkomailla tekemässä työtä Suomen eteen ja puolesta.</p><p>Kiitos kaikille matkaan osallistuneille ja sen järjestäneille tahoille. Aikaero on seitsemän tuntia ja hieman tuntuu kropassa, mutta &nbsp;ehkä se ei haittaa normaalia enempää. Olen jäävi sitä arvioimaan.</p><p>Kummelista tuttu KÄNÄDÄ on nyt hieman tutumpi kuin aiemmin. Tosin vain Toronton osalta.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Aloin kirjoittamaan tätä blogia Lontoon Heathrown kentällä. Yli Atlantin vienyt, noin 7 tuntinen lentomatka, on takana ja edessä oli loppukiri kohti Helsinkiä. Kerron tässä nyt ihan yleisellä tasolla matkakertomuksen omaisesti matkastamme. Viestintää hoidettiin Twitterissä hashtagilla #JarppaCANADA

Olimme siis TEM:n delegaation kanssa noin viikon mittaisella työmatkalla Kanadan Torontossa. Matka jakautui kahteen eri osioon. Ensimmäiset päivät "sijaistin" elinkeinoministeri Mika Lintilää kaivosasioissa. Torontossa järjestettiin Nordic Mining Day, Suomen vetovastuulla. 
Lisäksi osallistuin PDAC:n tapahtumiin(Prospectors and Developers Association of Canada), kuten PDAC-messuihin, sijoittajaillalliselle ja Face to face- tapaamiseen Ontarion alueen päättäjien kanssa. Tämä PDAC on yksi maailman suurimmista kaivosalan tapahtumista johon osallistuu vuosittain 20000-25000 kävijää. Tapahtumassa on erilliset näyttelyosastot sijoittajille ja teknologiatoimittajille. Suomi oli hyvin esillä mm.Outotecin, GTKn ja Mining Finland-kasvuohjelmalla ja sen yritysjäsenien toimesta omalla näyttelyosastolla.

Sunnuntaina 4.3 tutustuimme päivällä Niagaran putouksiin. Vaikuttavan näköistä. Energian tuotantoon vettä riittää. Tapasimme illalla Mining Finland- kasvuohjelman yrityksiä.

Maanantaina 5.3 osallistuin mm. PDAC-kokoukseen ja pidin sen avauspuheen. 

Tiistaina 6.3 tapasin Sudburyn toimijoita messualueella. Lisäksi tapasin messuilla Irlannin luonnonvaroista vastaava ministeri Sean Kynen.
Illalla osallistuimme PDAC/Awards- gaalaan. Siellä palkittiin alan toimijoita useissa eri kategorioissa.

Matkan toinen osuus koostui tutustumisesta Kanadan tapaan kotouttaa/työllistää maahanmuuttajia.

Strategia on koko lailla selvä: Kanada tarvitsee maahanmuuttajia ja pyrkii sekä auttamaan heitä että samalla itse hyötymään taloudellisesti. Tätä ei millään lailla peitellä vaan sanoma on selkeä. Kanada valitsee osaajia, jotka voivat hyödyttää maan talouskasvua ja huoltosuhdetta. 

Tapaamiset keskittyivät tähän teemaan. Sekä Toronton kaupungin että Ontarion osavaltion toimijoiden tapaamiset olivat varsin mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Kanada ei kuten USAkaan ole sama asia kuin Suomi, mutta on hyvä käydä hakemassa vaikutteita ja ideoita muualta. On itsestäänselvää, että työperäinen maahanmuutto ja pakolaisuus ovat eri asioita. Totean tämän tässä näin erikseen, koska tiedän jo entuudestaan että minulle tullaan tämäkin asia kertomaan joidenkin taholta. 

Tapasin keskiviikkona 7.3 pääjohtaja Corinne Piercen ja  kabinettipäällikkö Ali Salamin( Settlement and Integration Branch, Immigration, Refugees and Citizenship Canada). 

Tämän jälkeen lounastimme hra 99:n ravintolassa. Päivä jatkui vierailulla Lumon Canadan luona. Olli Vänskä kertoi Lumonin toiminnasta Kanadassa. He ovat saaneet sitkeän työn ansiosta jalansijaa maassa. Markkinathan ovat valtavat. Lumon siis valmistaa ja toimittaa parvekelasituksia ja patioita. Maailman huippuluokkaa olevia tuotteita. Siellä oli muuten Kouvola muutenkin edustettuna kuin vain sillä, että Lumonin pääpaikka on Kouvolassa. Twitter kertokoon lisää asiasta kiinnostuneille.

8.3 torstaina vierailimme TRIEC:ssä(Toronto Region Immigrant Employment Council). Johtaja Debroy Chan kertoi meille TRIECin toiminnasta esim.mentorointimallistaan.
Samana päivänä tapasin myös Ontarion provinssin työministerin, Kevin Flynnin. Hänen kanssaan kävimme keskustelua mm.pitkäaikaistyöttömyydestä, vaikeimmin työllistyvistä ja niistä keinoista joilla Ontario pyrkii vaikuttamaan työllistymiseen. 

Lopuksi, ennen lähtöä lentokentälle, vierailimme UNIFORin(suurin yksityisen sektorin ammattiliitto)luona. Sari Sairanen kertoi meille heidän haasteistaan, erityisesti nuorisotyöttömyys nousi esille. Myös työsuojelukysymykset olivat esillä.

Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut matka. Saimme hyvän kattauksen kaivosasioista ja erityisesti hyvistä mahdollisuuksista joita ala tarjoaa myös Suomelle. Suomi on erittäin potentiaalinen kohde uusille kaivoksille ja toisaalta alan teknologiaa tarjoaville yrityksille globaalisti. On ilman muuta pidettävä huoli kestävästä tavasta harjoittaa toimintaa ja se oli korostetusti esillä käytetyissä puheenvuoroissa. 

Kanadan maahanmuuttopolitiikka on erilaista kuin Suomen. Se perustuu vahvasti työperäiseen maahanmuuttoon ja osaajien hyödyntämiseen maan talouden ja vaurauden edistäjänä. Tämä kulma tuli varsin selvästi esille. Kanadassa yli puolet maan viimeaikaisesta(2016) maahanmuutosta on tullut 10 maasta. Filippiinit, Intia ja Kiina huippuna. 2016 Kanada oli koti 5,7 miljoonalle maahanmuuttajalle. Heistä lähes 860.000 oli pakolaisia. 1,2 miljoonasta viime vuosina maahan tulleesta(2011-2016) 6/10 oli taloudellisia maahanmuuttajia(Economic immigrants), 3/10 perheen yhdistämisen kautta(Family immigrants) ja 1/10 pakolaisia.


Suomen Kanadan suurlähettiläs Vesa Lehtonen  auttoi käytännön asioissa(esim.kuljetukset) erinomaisella tavalla koko matkan ajan. Tämäkin reissu todisti sen, että meillä on varsin osaavat ihmiset ulkomailla tekemässä työtä Suomen eteen ja puolesta.

Kiitos kaikille matkaan osallistuneille ja sen järjestäneille tahoille. Aikaero on seitsemän tuntia ja hieman tuntuu kropassa, mutta  ehkä se ei haittaa normaalia enempää. Olen jäävi sitä arvioimaan.

Kummelista tuttu KÄNÄDÄ on nyt hieman tutumpi kuin aiemmin. Tosin vain Toronton osalta.

 

 

]]>
95 http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252084-oikea-vastaus-on-kanada#comments Kotimaa GTK Kaivosala Kanada Maahanmuutto Sat, 10 Mar 2018 19:25:17 +0000 Jari Lindström http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252084-oikea-vastaus-on-kanada
Avioliittoon pakottaminen on kriminalisoitava ja sassiin http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252066-avioliittoon-pakottaminen-on-kriminalisoitava-ja-sassiin <p>Ei tämä näin voi olla.</p> <p>Toisin kuin muun muassa Ruotsissa ja Norjassa, Suomessa pakkoavioliittoja ei ole kriminalisoitu.&nbsp;On päivänselvää, että laki on saatava aikaiseksi ja pian. Pakkoavioliitto on kaikkia ihmisoikeuksia vastaan.</p> <p>Suomessa tulee ilmi parikymmentä pakkoaviolittoa vuodessa, muut jäävät piiloon, koska pakolla naitetut tytöt pelkäävät henkensä edestä.</p> <p>Viranomaisten on rakennettava jonkinlainen nettisivusto, jonka kautta pakkonaitetut uhrit voivat hakea apua Suomen viranomaisilta.</p> <p><a href="https://kaiarilundell.blogspot.fi/2018/03/avioliittoon-pakottaminen-on.html">https://kaiarilundell.blogspot.fi/2018/03/avioliittoon-pakottaminen-on.html</a></p> <p>* * *</p> <p><em><a href="http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803062200790673_u0.shtml">Pakkoavioliittoja ilmenee Suomessa kymmeniä vuodessa - &rdquo;Olin vanhemman miehen leikkikaluna viisi kuukautta&rdquo; (Iltalehti 6.3.)</a></em></p> <p><em>* * *</em></p> <p><em><a href="http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803082200794747_u0.shtml">Mia pakotettiin 19-vuotiaana avioliittoon vanhemman miehen kanssa: &rdquo;Minua ällötti joka hetki, ja toivoin kuolemaa&rdquo;&nbsp;(Iltalehti 10.3.)</a></em></p> <p><em>Ihmisoikeusliitto vaatii hallitusta ryhtymään kiireellisiin toimiin avioliittoon pakottamisen kriminalisoimiseksi.</em></p> <p><em>Ihmisoikeusliitto kerää parhaillaan nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan pakkoavioliiton kriminalisoimista Suomessa rikoslakia muuttamalla. </em></p> <p><em>Vetoomus toimitetaan oikeusministeri&nbsp;<strong>Antti Häkkäselle</strong>&nbsp;(kok). Myös kansanedustaja&nbsp;<strong>Olli-Poika Parviainen</strong>&nbsp;vaatii toimia pakkoavioliittojen kriminalisoimiseksi. Parviainen jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen naistenpäivänä 8. maaliskuuta oikeusministerin vastattavaksi.</em></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ei tämä näin voi olla.

Toisin kuin muun muassa Ruotsissa ja Norjassa, Suomessa pakkoavioliittoja ei ole kriminalisoitu. On päivänselvää, että laki on saatava aikaiseksi ja pian. Pakkoavioliitto on kaikkia ihmisoikeuksia vastaan.

Suomessa tulee ilmi parikymmentä pakkoaviolittoa vuodessa, muut jäävät piiloon, koska pakolla naitetut tytöt pelkäävät henkensä edestä.

Viranomaisten on rakennettava jonkinlainen nettisivusto, jonka kautta pakkonaitetut uhrit voivat hakea apua Suomen viranomaisilta.

https://kaiarilundell.blogspot.fi/2018/03/avioliittoon-pakottaminen-on.html

* * *

Pakkoavioliittoja ilmenee Suomessa kymmeniä vuodessa - ”Olin vanhemman miehen leikkikaluna viisi kuukautta” (Iltalehti 6.3.)

* * *

Mia pakotettiin 19-vuotiaana avioliittoon vanhemman miehen kanssa: ”Minua ällötti joka hetki, ja toivoin kuolemaa” (Iltalehti 10.3.)

Ihmisoikeusliitto vaatii hallitusta ryhtymään kiireellisiin toimiin avioliittoon pakottamisen kriminalisoimiseksi.

Ihmisoikeusliitto kerää parhaillaan nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan pakkoavioliiton kriminalisoimista Suomessa rikoslakia muuttamalla.

Vetoomus toimitetaan oikeusministeri Antti Häkkäselle (kok). Myös kansanedustaja Olli-Poika Parviainen vaatii toimia pakkoavioliittojen kriminalisoimiseksi. Parviainen jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen naistenpäivänä 8. maaliskuuta oikeusministerin vastattavaksi.

]]>
5 http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252066-avioliittoon-pakottaminen-on-kriminalisoitava-ja-sassiin#comments Maahanmuutto Pakkoavioliitto Sat, 10 Mar 2018 12:05:53 +0000 Kai-Ari Lundell http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252066-avioliittoon-pakottaminen-on-kriminalisoitava-ja-sassiin
Suomalaiset puoluejohtajat täysin ulalla siitä mitä Euroopassa tapahtuu http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252034-suomalaiset-puoluejohtajat-taysin-ulalla-mita-euroopassa-tapahtuu <p>Italiassa pidettiin parlamenttivaalit. Vuoden tärkeimmät vaalit, sanottiin etukäteen.</p> <p>Paljon spekuloitiin ja puhuttiin, antavathan nämä vaalit osviittaa siitä, miten EU:ssa jatkossa menee. - Ja Suomessa. Vaalit käytiin ja tulokset saatiin.</p> <p>Kansa ei palkinnut taloutta nousuun luotsannutta demokraattista puolueetta, eikä se nostanut oikein Berlusconiakaan.</p> <p>Vaan &quot;populisteja&quot;, noita epäpyhiä..</p> <p>Sitten toimittaja Matti Virtanen kysyi suomalaisilta puoluejohtajilta selitystä, miksi vaaleissa kävi niin kuin kävi.</p> <p>​*</p> <p>Vastaukset olivat myönteisesti sanottuna &quot;mielenkiintoisia&quot;.</p> <p>Keskustan Juha Sipilä: &quot;Italialaiset halusivat selkeää muutosta&quot;.</p> <p>Kokoomuksen Petteri Orpo: &quot;Italialaiset ovat tyytymättömiä&quot;.</p> <p>KD:n Sari Essayah: &quot;Menossa on poliittisen kentän pirstaloituminen&quot;.</p> <p>Vasemmistoliiton Li Andersson: &quot;Eliitinvastainen agenda vetoaa kansalaisiin&quot;.</p> <p>SDP:n Antti Rinne: &quot;Ihmisten arjen ymmärrys on ollut puutteellista&quot;.</p> <p>*</p> <p>Ne kolme.</p> <p>Rkp:nAnna-Maja Henriksson: &quot;Osasyy voi olla, että Italia jätettiin aika yksin kun maahan tuo paljon turvapaikanhakijoita&quot;.</p> <p>Sinisten Sampo Terho: &quot;Jos Euroopassa ei suostuta päättäväisesti ratkomaan maahanmuuton ongelmia, riskinä on pettyneiden äänestäjien hakeutuminen ääripopulistien taakse&quot;.</p> <p>PS:n Jussi Halla-Aho: &quot;Italia ei tehnyt mitään estääkseen siirtolaisvyöryä alueensa kautta&quot;.</p> <p>*</p> <p>Italiaan tulee 10.000 turvapaikanhakijaa joka kuukausi. Viime vuonna 120.000. Heistä 91 % Libyan kautta.</p> <p>*</p> <p>Vaalivoittaja La Legan julisteiden viesti oli: &quot;Pysäyttäkää invaasio!&quot;</p> <p>*</p> <p>UNHCR:n mukaan vain 29 % turvapaikanhakijoista onnistuu sijoittumaan jonnekin. Yhä useampi tuloja jää tyhjän päälle tai maan alle.</p> <p>​*</p> <p>Joillekin kaikki tämä on selvää. Kirkasta faktaa. Joillekin tämä kaikki &quot;menee ohi&quot;.</p> <p>*</p> <p>Suomen puoluejohtajilta vuoden tärkeimmät vaalit menivät ohi. He eivät lainkaan käsitä , mitä Euroopassa nykyään todella tapahtuu.</p> <p>Pahinta tässä on, että tuossa &quot;ulalla&quot; olevien joukossa ovat sekä hallituksen että opposition johtavien puolueiden keulahenkilöt.</p> <p>*</p> <p>Vain kolme puoluejohtajaa totesi Italian parlamenttivaalien analyysissään, että maahanmuutolla on merkitystä.</p> <p>*</p> <p>Lähde: Talouselämä 9/2018, 9.3.2018.; Toimittaja Matti Virtanen: &quot;Pysäyttäkää invaasio!&quot;</p> <p>​</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Italiassa pidettiin parlamenttivaalit. Vuoden tärkeimmät vaalit, sanottiin etukäteen.

Paljon spekuloitiin ja puhuttiin, antavathan nämä vaalit osviittaa siitä, miten EU:ssa jatkossa menee. - Ja Suomessa. Vaalit käytiin ja tulokset saatiin.

Kansa ei palkinnut taloutta nousuun luotsannutta demokraattista puolueetta, eikä se nostanut oikein Berlusconiakaan.

Vaan "populisteja", noita epäpyhiä..

Sitten toimittaja Matti Virtanen kysyi suomalaisilta puoluejohtajilta selitystä, miksi vaaleissa kävi niin kuin kävi.

​*

Vastaukset olivat myönteisesti sanottuna "mielenkiintoisia".

Keskustan Juha Sipilä: "Italialaiset halusivat selkeää muutosta".

Kokoomuksen Petteri Orpo: "Italialaiset ovat tyytymättömiä".

KD:n Sari Essayah: "Menossa on poliittisen kentän pirstaloituminen".

Vasemmistoliiton Li Andersson: "Eliitinvastainen agenda vetoaa kansalaisiin".

SDP:n Antti Rinne: "Ihmisten arjen ymmärrys on ollut puutteellista".

*

Ne kolme.

Rkp:nAnna-Maja Henriksson: "Osasyy voi olla, että Italia jätettiin aika yksin kun maahan tuo paljon turvapaikanhakijoita".

Sinisten Sampo Terho: "Jos Euroopassa ei suostuta päättäväisesti ratkomaan maahanmuuton ongelmia, riskinä on pettyneiden äänestäjien hakeutuminen ääripopulistien taakse".

PS:n Jussi Halla-Aho: "Italia ei tehnyt mitään estääkseen siirtolaisvyöryä alueensa kautta".

*

Italiaan tulee 10.000 turvapaikanhakijaa joka kuukausi. Viime vuonna 120.000. Heistä 91 % Libyan kautta.

*

Vaalivoittaja La Legan julisteiden viesti oli: "Pysäyttäkää invaasio!"

*

UNHCR:n mukaan vain 29 % turvapaikanhakijoista onnistuu sijoittumaan jonnekin. Yhä useampi tuloja jää tyhjän päälle tai maan alle.

​*

Joillekin kaikki tämä on selvää. Kirkasta faktaa. Joillekin tämä kaikki "menee ohi".

*

Suomen puoluejohtajilta vuoden tärkeimmät vaalit menivät ohi. He eivät lainkaan käsitä , mitä Euroopassa nykyään todella tapahtuu.

Pahinta tässä on, että tuossa "ulalla" olevien joukossa ovat sekä hallituksen että opposition johtavien puolueiden keulahenkilöt.

*

Vain kolme puoluejohtajaa totesi Italian parlamenttivaalien analyysissään, että maahanmuutolla on merkitystä.

*

Lähde: Talouselämä 9/2018, 9.3.2018.; Toimittaja Matti Virtanen: "Pysäyttäkää invaasio!"

]]>
31 http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252034-suomalaiset-puoluejohtajat-taysin-ulalla-mita-euroopassa-tapahtuu#comments Euroopan unioni Maahanmuutto Maahanmuuttokritiikki Matti Virtanen Pakolaiskiisi Fri, 09 Mar 2018 19:11:51 +0000 Veikko Huuska http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252034-suomalaiset-puoluejohtajat-taysin-ulalla-mita-euroopassa-tapahtuu
Poliittinen maanjäristys Italiassa http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251829-poliittinen-maanjaristys-italiassa <p>Jos nyt kertoisin otsikossa ketkä oikeasti voittivat Italian eilisissä parlamenttivaaleissa, otsikko olisi liian pitkä. Eurovastaisuus, populismi, mutta myös maahanmuuttovastaisuus, islamivastaisuus, äärinationalismi ja jopa pelleily voittivat.</p><p>Voidaan sanoa lyhyesti että, Italian eilisten parlamenttivaalien voittajat ovat keskustaoikeistolainen koalitio ja viiden tähden liike.&nbsp;Koska viiden tähden liike ei ole kovin suostuvainen yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa, suuri kysymys on, että miten hallituksen muodostaminen nyt onnistuisi. Milloin?&nbsp;</p><p>Silloin kun kirjoitin<a href="http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251097-kurjuudesta-pakeneminen-ei-voi-olla-rikos"> Libyan ja Italian välisestä maahanmuuttosopimuksesta</a>, aavistin, että Italiassa ilmapiiri oli kääntymässä populismia päin. En siis ihmettele vaalien tulosta.</p><p>Sen sijaan sopii nyt ihmetellä miten nopeasti italialaiset, ainakin osa heistä, ovat unohtaneet historiansa. Muistin lukeneeni, että italialaiset lähtivät viime vuosisadalla joukoittain muun muuassa Latinalaisen Amerikan maihin. Tänään luin Brasiliassa syntyneen Italian parlamentin jäsenen <a href="http://www.renatabueno.com.br/es/portal-italia/comunidad-italiana/historia-de-la-inmigracion-italiana-en-america-del-sur">Renata Buenosin verkkosivuilta mielenkiintoisen artikkelin</a> italialaisten maahanmuutosta Latinalaisen Amerikan maihin.</p><p>Arvioiden mukaan jopa 9 miljoona italialaista lähti etupäässä Brasiliaan ja Argentiinaan, mutta myös Uruguayhin ja Venezuelaan. Suurin osa heistä jäi sinne. Ja kyllä tällä tiedolla pitäisi olla merkitystä. Eilisissä vaaleissa noin 800 000 Argentiinassa asuvaa italialaista oli oikeutettu äänestämään. Venezuelassa heitä on noin 200 000. Italiaan parlamenttiin valitaan 6 edustajaa ulkoitalialaisten keskuudesta.</p><p>Ulkosuomalaisilla ei sellaisia &quot;omia kansanedustajia&quot; ole. Pitäisikö?</p><p>Nyt joku fiksu varmasti sanoo, että italialaiset lähtivät töihin eikä sosiaaliturvan perässä. Latinalaisen Amerikan maissa heitä kuitenkin autettiin ja autetaan yhä. Venezuelassa moni italialainen on köyhä ja he saavat muilta venezuelalaisilta apua. Ei Italia ole Euroopan paras maa kun puhutaan sosiaalietuuksista. Sen lisäksi kukaan ei lähde kotoa siksi, että ulkomailla olisi ilmaista rahaa tarjoilla.&nbsp;</p><p>Entäs se protesti Euroopan Unionin jäsenyyttä vastaan? Se ei ole salaisuus, että italialaiset ovat olleet yksi eurovastaisista. Eurovastainen vaalipuhe myi hyvin erityisesti nuorten parissa. Saa nähdä miten vaalipuheet nyt toteutuvat käytännössä. Populismille on ominaista vaalilupaustensa pettäminen. Olisivatko italialaiset puopulistit nyt se poikkeus? Ehkä, jos nyt keskustaoikeistolainen koalitio ja viiden tähden liike pystyvät yhteistyöhön.</p><p>Kirjoituksen otsikko on osittain tämän päivän<a href="http://video.corriere.it/risultati-elezioni-2018-direttore-corriere-luciano-fontana-un-terremoto-politico/d9dd1866-2056-11e8-a659-e0c6f75db7be"> Corriere della Seran otsikosta.</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jos nyt kertoisin otsikossa ketkä oikeasti voittivat Italian eilisissä parlamenttivaaleissa, otsikko olisi liian pitkä. Eurovastaisuus, populismi, mutta myös maahanmuuttovastaisuus, islamivastaisuus, äärinationalismi ja jopa pelleily voittivat.

Voidaan sanoa lyhyesti että, Italian eilisten parlamenttivaalien voittajat ovat keskustaoikeistolainen koalitio ja viiden tähden liike. Koska viiden tähden liike ei ole kovin suostuvainen yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa, suuri kysymys on, että miten hallituksen muodostaminen nyt onnistuisi. Milloin? 

Silloin kun kirjoitin Libyan ja Italian välisestä maahanmuuttosopimuksesta, aavistin, että Italiassa ilmapiiri oli kääntymässä populismia päin. En siis ihmettele vaalien tulosta.

Sen sijaan sopii nyt ihmetellä miten nopeasti italialaiset, ainakin osa heistä, ovat unohtaneet historiansa. Muistin lukeneeni, että italialaiset lähtivät viime vuosisadalla joukoittain muun muuassa Latinalaisen Amerikan maihin. Tänään luin Brasiliassa syntyneen Italian parlamentin jäsenen Renata Buenosin verkkosivuilta mielenkiintoisen artikkelin italialaisten maahanmuutosta Latinalaisen Amerikan maihin.

Arvioiden mukaan jopa 9 miljoona italialaista lähti etupäässä Brasiliaan ja Argentiinaan, mutta myös Uruguayhin ja Venezuelaan. Suurin osa heistä jäi sinne. Ja kyllä tällä tiedolla pitäisi olla merkitystä. Eilisissä vaaleissa noin 800 000 Argentiinassa asuvaa italialaista oli oikeutettu äänestämään. Venezuelassa heitä on noin 200 000. Italiaan parlamenttiin valitaan 6 edustajaa ulkoitalialaisten keskuudesta.

Ulkosuomalaisilla ei sellaisia "omia kansanedustajia" ole. Pitäisikö?

Nyt joku fiksu varmasti sanoo, että italialaiset lähtivät töihin eikä sosiaaliturvan perässä. Latinalaisen Amerikan maissa heitä kuitenkin autettiin ja autetaan yhä. Venezuelassa moni italialainen on köyhä ja he saavat muilta venezuelalaisilta apua. Ei Italia ole Euroopan paras maa kun puhutaan sosiaalietuuksista. Sen lisäksi kukaan ei lähde kotoa siksi, että ulkomailla olisi ilmaista rahaa tarjoilla. 

Entäs se protesti Euroopan Unionin jäsenyyttä vastaan? Se ei ole salaisuus, että italialaiset ovat olleet yksi eurovastaisista. Eurovastainen vaalipuhe myi hyvin erityisesti nuorten parissa. Saa nähdä miten vaalipuheet nyt toteutuvat käytännössä. Populismille on ominaista vaalilupaustensa pettäminen. Olisivatko italialaiset puopulistit nyt se poikkeus? Ehkä, jos nyt keskustaoikeistolainen koalitio ja viiden tähden liike pystyvät yhteistyöhön.

Kirjoituksen otsikko on osittain tämän päivän Corriere della Seran otsikosta.

]]>
161 http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251829-poliittinen-maanjaristys-italiassa#comments Eurovastaisuus Italia ja EU Italialaiset Etelä-Amerikassa Maahanmuutto Populismi Mon, 05 Mar 2018 19:21:21 +0000 Ana María Gutiérrez Sorainen http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251829-poliittinen-maanjaristys-italiassa
Kansallismielinen protesti on oikeutettu http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251692-kansallismielinen-protesti-on-oikeutettu <p>Puheenvuorossa ihmetellään säännöllisesti Persuja. Ihmettelijät eivät oikein sisäistä heidän ajattelutapaansa. Se tuntuu heille vieraalta.</p><p>Katson kuitenkin näin, että ns. kansallismielinen protesti on oikeutettu. Euroopan Unioni on nakertanut kansallista itsemääräämisoikeutta tasaiseen tahtiin aina jostain 90-luvun puolestavälistä ja 90-luvun lamasta lähtien. Samalla Suomessa on mielestäni koettu sekä hengellinen, moraalinen että taloudellinen syöksykierre, joka koskettaa koko kansaa &ndash; kansanedustajista aina pahnan pohjimmaiseen saakka.</p><p>Samoin maahanmuutto muuttaa meille kaikille tuttua suomalaista kulttuuria. Vielä toistaiseksi se on tapahtunut <em>pistemäisesti</em>, keskittyen tiettyihin kaupunginosiin ja lähiöihin. Ei ole varmastikaan vaikeaa arvata, että laajamittaisesti se saattaisi koskettaa kokonaisia kaupunkeja. Puheet kotoutumisesta ja integroitumisesta ovat usein ruusunpunaisia kuvitelmia, joilla on vain vähän pohjaa todellisessa elämässä.</p><p>Perinteisesti suomalaista köyhää puolustanut vasemmisto on ottanut itselleen uuden eturyhmän; ns. globaalin köyhän. Samalla &ndash; katson näin &ndash; että se on irtisanoutunut suomalaisen köyhän puolustamisesta. Kun on kyse maahanmuutosta, niin silloin löytyy kyllä resursseja. Kun on kyse suomalaisesta köyhästä tai sairaasta, niin niitä ei tunnu löytyvän. En tiedä kuinka moni näkee tämän asian, mutta se on oikeasti häpeällistä puolueille, joiden pitäisi pitää köyhän puolta.</p><p>Katson näin, että pitkälle jatkuessaan nykykehitys vastakkainasettelee kantaväestön ja maahanmuuttajat. Ainakin alemmissa tuloluokissa. Tämän kehityksen lopputulos ei näytä kauniilta. Siksi kehottaisin kuuntelemaan kansallismielisten protestia. Se ei todellakaan tule tyhjästä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Puheenvuorossa ihmetellään säännöllisesti Persuja. Ihmettelijät eivät oikein sisäistä heidän ajattelutapaansa. Se tuntuu heille vieraalta.

Katson kuitenkin näin, että ns. kansallismielinen protesti on oikeutettu. Euroopan Unioni on nakertanut kansallista itsemääräämisoikeutta tasaiseen tahtiin aina jostain 90-luvun puolestavälistä ja 90-luvun lamasta lähtien. Samalla Suomessa on mielestäni koettu sekä hengellinen, moraalinen että taloudellinen syöksykierre, joka koskettaa koko kansaa – kansanedustajista aina pahnan pohjimmaiseen saakka.

Samoin maahanmuutto muuttaa meille kaikille tuttua suomalaista kulttuuria. Vielä toistaiseksi se on tapahtunut pistemäisesti, keskittyen tiettyihin kaupunginosiin ja lähiöihin. Ei ole varmastikaan vaikeaa arvata, että laajamittaisesti se saattaisi koskettaa kokonaisia kaupunkeja. Puheet kotoutumisesta ja integroitumisesta ovat usein ruusunpunaisia kuvitelmia, joilla on vain vähän pohjaa todellisessa elämässä.

Perinteisesti suomalaista köyhää puolustanut vasemmisto on ottanut itselleen uuden eturyhmän; ns. globaalin köyhän. Samalla – katson näin – että se on irtisanoutunut suomalaisen köyhän puolustamisesta. Kun on kyse maahanmuutosta, niin silloin löytyy kyllä resursseja. Kun on kyse suomalaisesta köyhästä tai sairaasta, niin niitä ei tunnu löytyvän. En tiedä kuinka moni näkee tämän asian, mutta se on oikeasti häpeällistä puolueille, joiden pitäisi pitää köyhän puolta.

Katson näin, että pitkälle jatkuessaan nykykehitys vastakkainasettelee kantaväestön ja maahanmuuttajat. Ainakin alemmissa tuloluokissa. Tämän kehityksen lopputulos ei näytä kauniilta. Siksi kehottaisin kuuntelemaan kansallismielisten protestia. Se ei todellakaan tule tyhjästä.

]]>
33 http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251692-kansallismielinen-protesti-on-oikeutettu#comments Euroopan unioni Kansallismielisyys Maahanmuutto Perussuomalaiset Suomalainen kulttuuri Sat, 03 Mar 2018 06:55:03 +0000 Jori Kostiainen http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251692-kansallismielinen-protesti-on-oikeutettu